Onooglijke fietsenrekken in binnenstad

Algemeen
Door deze fietsenhouders, zoals bij modewinkel Norah in de Breedstraat, kunnen mensen onmogelijk een kijkje in de etalage nemen.
Door deze fietsenhouders, zoals bij modewinkel Norah in de Breedstraat, kunnen mensen onmogelijk een kijkje in de etalage nemen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Het imago van de binnenstad van Purmerend neemt de laatste jaren flink toe. Vraag een willekeurige buitenstaander naar hoe hij of zij tegen het centrum van de stad aankijkt, en tien tegen een is het antwoord "Een goed en gezellig centrum met een verscheidenheid aan mooie en exclusieve winkels. Winkels die in vele plaatsen elders niet meer bestaan en plaats hebben gemaakt voor 'dertien in een dozijn'-winkels.

Dat neemt niet weg dat er nog genoeg valt te verbeteren in het centrum van Waterlands Goed. Neem alleen de schuwlelijke fietsenhouders die her en der het straatbeeld aantasten. Het is een doorn in het oog, ook van verreweg de meeste winkeliers in 'het stadje'. "Deze onooglijke fietsenrekken moeten eigenlijk zo snel mogelijk weg", aldus de reactie van een van de ondernemers.