Uit nood kleurde de Purmaryn rood

Algemeen
Afbeelding
Het rode lichtsignaal uit pure wanhoop. (Foto: Jan Terpstra)

PURMEREND - Theater de Purmaryn kleurde gisteravond, evenals vele andere theaters in het land, rood. Dat was niet voor niets. De evenementensector heeft namelijk dringend overheidssteun nodig om de COVID-19-crisis te overleven. De Purmaryn is blij met met de steun van de gemeente Purmerend én onderstreepte met het afgeven van een Red Alert de noodzaak tot landelijke aandacht voor de problematiek in de sector. Rond middernacht doofde alle verlichting.

Zonder onmiddellijke steun van de overheid dreigt de hele toeleveringsketen in te storten. Evenementen over de hele wereld en in het hele landschap van grote festivals, theaters, locaties en zakelijke evenementen zijn verwoest door COVID -19. Red Alert is een internationale campagne geïnitieerd door Plasa.org in Londen, om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector, die ongeveer 100.000 hoogopgeleide mensen in dienst heeft, die allemaal de afgelopen vier maanden geen werk hebben gehad, met weinig kans om opnieuw op te starten tot de lente van 2021. De sector omvat een enorme toeleveringsketen van bedrijven, variërend van productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning, transport en enkele van ‘s werelds toonaangevende technologiefabrikanten.

Het ultieme doel is om de financiële steun voor de mensen en bedrijven in deze sector te verlengen tot ze weer aan het werk kunnen.