Wijkkerngroep Purmer-Noord kwart eeuw actief

Algemeen
Afbeelding
De Wijkkerngroep speelt een belangrijke rol in Purmer-Noord. (Foto: aangeleverd )

PURMEREND - De Wijkkerngroep Purmer-Noord is dit jaar 25 jaar actief in de wijk en is feitelijk gestart met de komst van het wijkbeheer, in 1995.

Drie jaar eerder startte een kerngroep in Purmer-Noord. Deze ontstond vanuit de sociale vernieuwing en was bedoeld om de verloedering in de Tilburybuurt tegen te gaan. De kerngroep was een samenwerking tussen Gemeente Purmerend, bewoners, woningbouwvereniging Pastoors (nu Intermaris) en Wooncompagnie. Edwin Färber begon in augustus 1993 als buurtbeheerder in Purmer-Noord.

Bij de start van wijkbeheer werd een kerngroep gevormd voor de hele wijk Purmer-Noord. “Zo is de naam wijkkerngroep ontstaan. Henk Noordhuis begon toen als wijkbeheerder. Daarom houden we 1995 aan als startdatum voor de wijkkerngroep. Met andere woorden: 2020 is het jubileumjaar”, aldus Ed Vredeling, een van de leden van de actieve Wijkkerngroep.

Naast Vredeling maken Hans Wessels, Petra Pastoor, Peter Klappe, Ilona Karregat, Peter Kerpentier en Bianca Kerpentier deel uit van de Wijkkerngroep. De redactie van de wijkkrant wordt gedaan door Hans Pels, Peter Klappe en Joke van Loenen.