Huurders en woningzoekenden willen actie tegen wooncrisis Purmerend

Algemeen
Leden van het DB van InterWhere overhandigen de Woonbondpetitie aan Thijs Kroese, wethouder Wonen van Purmerend.
Leden van het DB van InterWhere overhandigen de Woonbondpetitie aan Thijs Kroese, wethouder Wonen van Purmerend. (Foto: Woonbond/Jan Reinier van der Vliet)

PURMEREND - Huurders en woningzoekenden uit Purmerend willen dat de gemeente in actie komt tegen de wooncrisis! Ze roepen in een petitie de gemeente op om zich uit te spreken tegen het landelijke woonbeleid dat lokaal voor tal van problemen zorgt.

Gemeenten hebben de taak gekregen om te zorgen voor voldoende woningen, maar ondertussen zorgt het landelijke beleid ervoor dat dat niet lukt. Zo geldt er sinds 2013 een belasting op sociale huur (de verhuurderheffing) die ervoor zorgt dat de huren fors stijgen en er veel te weinig geld naar nieuwbouw gaat. Ook kunnen gemeenten weinig ondernemen tegen de hoge prijzen in de vrije sector omdat de landelijke overheid hier geen beleid op maakt.

“Dat moet anders. Wij roepen de gemeente op hier een punt van te maken bij het Kabinet. Wij zitten hier met lange wachttijden en hoge huurprijzen of mensen die helemaal geen geschikte woning kunnen vinden door slecht landelijk beleid”, vindt HV InterWhere uit Purmerend namens de actievoerders.

De petitie is online te ondertekenen via wegmetdewooncrisis.nl; vul op de lokale actiepagina de plaats Purmerend in; klik dan op het blauwe vakje “teken de petitie” vervolgens komt u op onze petitie uit om die te ondertekenen.

De lokale actie is onderdeel van een landelijke campagne tegen de wooncrisis van de Woonbond en DeGoedeZaak. In een landelijke petitie gericht aan de aankomende minister van Volkshuisvesting roepen deze organisaties op om eindelijk in te zetten op voldoende huurwoningen en betaalbaar wonen.