Gildegids Dirk Blokker maakt bij Omroep Zeeland vette reclame voor Purmerend

Algemeen
Dirk Blokker op het bordes van het oude stadhuis, nu het Purmerends Museuim.
Dirk Blokker op het bordes van het oude stadhuis, nu het Purmerends Museuim. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vanochtend was Dick Blokker, de man achter Gilde Purmerend en Omstreken, te gast in het radioprogramma van Omroep Zeeland. Hij was uitgenodigd om te vertellen over Purmerend en ‘zijn’ stad te interesseren voor de Zeeuwen.

Wat velen al wisten en nu ook de luisteraars in Zeeland weten is dat Blokker een ideale reclamezuil is voor Purmerend. Hij vertelde uitgebreid over het ontstaan van de stad, over de overblijfselen van vroeger, de groei van 8.000 inwoners (in 1950) naar de huidige 80.000 en het historische centrum met de grachten en gezellige veelal zelfstandige winkels. Uiteraard ging hij in op de drie bekende architecten, J.J.P. Oud, Mart Stam en J. Stuyt. 

De presentatrice dacht met het noemen van illusionist Hans Klok als geboren Purmerender ook iets te weten over de stad. Dick voegde daar en passant de naam van de familie Koeman aan toe. Immers Martin Koeman, de vader van Ronald en Erwin, komt hier vandaan en voetbalde vroeger bij Purmersteijn. 

Nu maar afwachten of de Zeeuwen het dusdanig interessant vonden om te zijner tijd de lange reis naar Purmerend te ondernemen.