Winnaartjes kleurwedstrijd krijgen prijzen van Sinterklaas

Algemeen
Sinterklaas temidden van alle winnaartjes en hun prijzen.
Sinterklaas temidden van alle winnaartjes en hun prijzen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Groot feest dinsdagmiddag in de winkel van Cruyff Speelgoed aan de Westerstraat. Vol verwachting stonden de 8 winnaars van de kleurwedstijd in het Purmerends Nieuwsblad en op de site van Stichting Purmerend Marktstad te wachten op de komst van Sinterklaas. De Sint had speciaal voor deze gelegenheid een plekje in zijn agenda vrij gehouden. Om even voor halfzes was het zover en nam de Goedheiligman plaats op zijn stoel.

Sinterklaas, altijd goed gemutst en in voor een geintje, zette alle kinderen en hun kleurplaat in het zonnetje. De ouders stonden erbij, keken ernaar en filmden en fotografeerden de taferelen met hun GSM’s. Wout Zeekant had voor de warme chocolademelk en de speculaas gezorgd, tekenaar van de kleurplaat Henry Wassink moest ook nog even op de knie van de Sint en John Korver van Purmerend Marktstad genoot langs de kant. Dank eveneens aan Barend Cruyff, die zich een voortreffelijk gastheer toonde.

En zo werd 1 december 2020 voor achtereenvolgens Emma, Mette, Kyan, Novel, Bram en Hugo, Liva en Kaylee een prachtige voorbode op het uiteindelijke Sinterklaasfeest voor .

"Wil jij mijn mijter ook eens op?"