Blijf negatief

Column
Afbeelding
((Foto: blacksalmon - stock.adobe.com))

Uren, dagen, maanden, jaren hebben ze erover gedaan. Komt de deal er wel of komt de deal er niet? En toen was het kerstavond .. en ja hoor .. de deal was er! Boris blij, Ursula tevreden … en de gewone burger denkt … dat had ik altijd al gedacht. Allemaal poppenkast op niks af. Die deal zou er echt wel komen, en zie daar .. de deal is er.

Verandert er veel? Zou kunnen, maar veel meer dan paspoortcontroles en wat gedoe over visserijquota heb ik nog niet kunnen ontdekken. Er zal heus wel heel intensief en op het scherpst van de snede zijn onderhandeld, maar voor de gewone burger (zoals ik) was het een toneelstuk met een nogal voorspelbare afloop. Zal het ook zo gaan met het bedwingen van de coronacrisis? Het vaccin zou er pas ruim na de jaarwisseling zijn, zo voorspelden deskundigen en bewindspersonen. Zie wat er gebeurde. Al voor de jaarwisseling werd er in landen om ons heen gestart met vaccineren.

Twijfel

Volgens de deskundigen duurt het zeker tot medio volgend jaar voordat er sprake is van groepsimmuniteit die het oude normaal moet terugbrengen. Moeten we dat nu echt geloven? Ja natuurlijk! De deskundigen zijn niet voor niks deskundig. Toch durf ik het wel aan om er enigszins te twijfelen. Vanaf medio januari start het vaccineren en als dat een beetje soepel gaat dan zijn er binnen pakweg zes tot acht weken al heel veel mensen gevaccineerd.

Koningsdag

Koningsdag vieren op straat, de eerste voorjaarsstralen pakken op een terrasje, vakantieplannen maken … met de nodige slagen om de arm denk ik toch dat het erin zit. Daarvoor is maar één ding nodig: blijf negatief!!!

Heb een veilige jaarwisseling, sla de klapzoenen aan de buurvrouw en buurman een keer over, houd afstand en wees lief voor elkaar. Gelukkig nieuwjaar allemaal.