FC Volendam en bieb samen sterk met leesproject jeugd

Algemeen
Afbeelding
Al twee keer eerder bundelden FC Volendam en de bibliotheek hun krachten. (Foto: Els Broers)

REGIO - FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten, voor het derde seizoen, samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit het werkgebied van Bibliotheek Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Landsmeer) te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met ‘Scoor een Boek!’ wil Bibliotheek Waterland dat samen met de scholen bereiken, ook tijdens deze coronacrisis. Nog tijdens de lockdown zijn er boekenpakketten gebracht naar de 16 deelnemende scholen in de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer.

Mickey van de Ven

Als op 8 februari hopelijk de basisscholen weer hun deuren openen kunnen de ruim 800 leerlingen uit groep 5 en 6 meteen aan de slag. Negen weken lang zo veel mogelijk boeken lezen. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door sterspeler Micky van de Ven van FC Volendam. Scoor een Boek heeft ook een thuiseditie voor kinderen die niet via school meedoen.

Geschiedenis Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekwaterland.nl/scooreenboek/