Deze week Dagje uit in Laag Holland

Cultuur
Genieten van vergezichten tijdens wandeltochten.
Genieten van vergezichten tijdens wandeltochten. (Foto: Joop Duijs)

REGIO - Een magazine met recreatieve tips in tijden van de Corona-crisis, is dat niet een beetje vreemd? Het magazine ‘Dagje uit in Laag Holland’, verschijnt 3 keer per jaar en is speciaal ontwikkeld voor de bewoners van de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend en Waterland.

Eerste editie van 2021 toegespitst op wandel- en fietsroutes door de eigen regio

Ook in het afgelopen jaar, 2020, is het magazine ondanks alle maatregelen steeds uit blijven komen. Het magazine bleek zeer geliefd en ontzettend welkom. Wat hebben wij hier veel enthousiaste reacties op mogen ontvangen. Het is juist nu, misschien wel fijner dan ooit, om getipt te worden met de leukste activiteiten die ondanks alles wél ondernomen kunnen worden.

Deze eerste editie van 2021 is speciaal toegespitst op wandel- en fietsroutes door de eigen regio. Vooral in het voorjaar is het op en top genieten van al het moois wat onze regio te bieden heeft. Hier hoef je met de juiste tips nooit ver weg te gaan om je toch ‘even helemaal weg’ te voelen. Spring op de fiets of stap in je wandelschoenen, neem een duik in de natuur en spot vogels waarvan je het bestaan niet afwist.

Eindeloze vergezichten

Tijdens één van de fietstochten is het op en tot genieten van eindeloze vergezichten, lieflijke dorpskernen met onderweg horeca, bakkerijen en fijne afstapplekjes om ook (to-go) van te kunnen genieten. En wie weet ontdek je wel plekjes waar je het bestaan niet vanaf wist. Tijd voor een pauze?

Plof neer op een bankje, bij een bollenveld of juist op één van de steigers aan het water. Aan ruimte is er gelukkig geen gebrek hier in Laag Holland.

Verhalen op de website

Even geen zin of mogelijkheid om naar buiten te gaan? Laat je dan inspireren door de talloze verhalen op de website en plan alvast een leuke dag in voor wanneer het weer kan. Wat dacht je van een bezoek aan één van de musea, een fijn bootje huren of urenlang (thuis)tafelen met de lekkerste streekproducten.

Kortom, zo’n ‘dagje uit in Laag Holland’ behoort ook nu tot de mogelijkheden, mits verantwoord en verspreidt, maar dat moet met al deze tips wel lukken toch? Heel veel plezier in Laag Holland!