Ook Oranjefestival bij FC Purmerend

Algemeen
Het traditionele geel/rood/zwart maakt op 24 april voor een keer plaats voor oranje.
Het traditionele geel/rood/zwart maakt op 24 april voor een keer plaats voor oranje. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - In navolging van andere voetbalverenigingen in het land organiseert FC Purmerend op zaterdag 24 april een Oranjefestival op het sportpark in Weidevenne.

Dit initiatief, dat in samenwerking met de KNVB wordt opgezet. is bedoeld om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal voor hen een leuke sport is. Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Allerlei hulpmiddelen

Om de verenigingen rondom het komende EK Voetbal te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de bond deze activiteit uitgewerkt . De clubs ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes.

De spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen ondersteunen de festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze gratis activiteit kan via het platform www.knvb.nl/alsoranje Hier staan alle Oranjefestivals vermeld en als je zoekt op FC Purmerend komt het festival bij die club naar voren. Vanuit FC Purmerend volgt dan een bevestiging en daarna meer informatie.

Aanmelden kan door de QR-code te scannen.