Nieuw gedicht siert Zuidersteeg

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op de dag dat Dichterskring Waterland 40 jaar bestond, vrijdag 16 april, is in de Zuidersteeg een nieuw gedicht onthuld. De leden van de Dichterskring hebben op het thema perspectief een gedicht geschreven. Een jury heeft ze daarna anoniem beoordeeld. De jury heeft onder andere gelet op de opbouw van het gedicht, of het taalkundig juist was, of er emotie in zat en het herkenbaar was.

De jury bestond uit Eveline Tijmstra, wethouder cultuur, Stefanie Schulte van Het Leesteken en Adri Lageweg, voormalig voorzitter van de Dichterskring. Deze laatste hield bij de onthulling de mensen voor dat poëzie onmisbaar is in ons leven en hij was trots dat de winnaar al zo lang lid is van de Dichterskring. “Het winnend gedicht gaat van duister naar licht, op weg naar het positieve”, vermeldde hij. Nadat voorzitter Thea de Hilster met hulp van Harry Jonk van JonkSign het oude doek had laten zakken kwam het gedicht tevoorschijn: Naar het positieve van Gerda Hooijberg. Het vervangt het gedicht De vrijheid vieren dat ook van haar hand was.

Gerda is op een maand na veertig jaar lid van de Dichterskring en zal met haar nieuwe gedicht een jaar lang de gevel in de Zuidersteeg sieren