Vita College voor 10-14 jarigen start komend schooljaar

Algemeen
Afbeelding
Vita College biedt onderwijs voor 10 tot en met 14 jarigen. (Foto: Purmerendse ScholenGroep)

PURMEREND - Aankomend schooljaar start er een nieuwe school in Purmerend voor kinderen van 10 t/m 14 jaar: het Vita College. Uniek voor de regio en speciaal bedoeld voor kinderen die niet perse in groep 8 een keuze willen maken voor het niveau van het voortgezet onderwijs. Het 10-14 onderwijs biedt een geleidelijke overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Het onderwijsconcept is gestoeld op de behoeftes van het tienerbrein.

Kinderen in groep 7 kunnen zich nog aanmelden

Het gaat er nu echt van komen; een nieuwe school met een nieuw concept in Purmerend. Het Vita College is opgezet vanuit samenwerking tussen het Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland (CPOW) en de Purmerendse ScholenGroep (PSG), zodat er een mooie verbinding ontstaat tussen basis- en voortgezet onderwijs. De eerste aanmeldingen zijn binnen en het enthousiaste docententeam heeft er veel zin in. Karina Birksteiner van het CPOW: “We zijn heel blij dat we volgend jaar echt van start mogen gaan! We beginnen klein, zodat de kinderen echt optimaal kunnen profiteren van de begeleiding en ondersteuning die we bieden en we gecontroleerd kunnen groeien.”

Later kiezen voor schoolniveau

Niet iedereen in groep 8 is er aan toe om een keuze te maken voor een middelbare school. Misschien zijn er twijfels over het niveau dat een kind aankan. Vaak heeft een kind meer tijd nodig om te ontdekken wat het kan en wil. Ook zijn er kinderen die in groep 7 al toe zijn aan de leerstof van het voortgezet onderwijs. Voor alle kinderen die op een ander moment willen kiezen voor een niveau is er het Vita College.

Eigen leerroute voor elke leerling

Op het Vita College krijgen kinderen meer tijd om in het eigen tempo te kiezen en eerder of later naar de school van hun keuze te gaan. Elke leerling volgt zijn of haar eigen leerroute. Je kunt vakken op verschillende niveaus volgen (mavo-, havo- of vwo-niveau). Kinderen die nu in groep 7 of 8 zitten en een mavo-, havo- of vwo advies hebben kunnen er volgend schooljaar naar toe. Birksteiner: “Als leerlingen zelf keuzes mogen maken voor hun persoonlijke leer- en ontwikkelplan, is de kans dat de leerling optimaal tot groei en ontplooiing komt groter!” De behoeftes van de individuele leerling staan centraal. Dat betekent dat kinderen meer leren, met meer plezier en bewuster zijn van hun ontwikkeling. Naast alle basisvaardigheden krijgen de kinderen samenhangend en betekenisvol onderwijs.”

Uitdagende leeromgeving

Persoonlijke groei, talentontwikkeling en coaching op maat staan voorop binnen het Vita College. Het Vita College biedt leerlingen een uitdagende leeromgeving waarin zij vertrouwen opbouwen om door te groeien, ontdekken wat bij ze past en op het juiste niveau doorstromen. Het 10-14 onderwijs is speciaal bedoeld voor leerlingen die dit onderwijsconcept aanspreekt; leerlingen die ondernemend zijn, zelfstandig kunnen werken maar ook fijn samen kunnen werken. Kinderen in groep 7 kunnen zich nog aanmelden.

Voor meer informatie zie www.vitacollege.nl