Moederdagcadeau: van een goed hart voor een goed hart

Algemeen
Afbeelding
Laat zien dat je hart hebt voor het vrouwenhart. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Sinds het begin van dit jaar heeft Inner Wheel Nederland de stichting Hart voor Vrouwen geadopteerd als nationaal serviceproject. Dat betekent dat de zeventig clubs - verspreid door Nederland, met Inner Wheel Purmerend als initiatiefnemer - drie jaar lang activiteiten initiëren waarvan de opbrengsten naar onderzoek van het vrouwenhart gaan. Er worden wandelingen, kookworkshops, fietstochten, webinars, enzovoorts georganiseerd. Ook wordt er via een webshop geld ingezameld.

Onder meer de opbrengst van de verkoop van handgemaakte hartensleutelhangers komt ten goede aan dit belangrijke doel. Door deze sleutelhanger, of een ander hart-gerelateerd cadeautje aan te schaffen en op Moederdag cadeau te doen, draag je ook je steentje bij. De hartensleutelhangers worden voor € 5,- verkocht, waarvan € 3,75 naar Hart voor Vrouwen gaat.

Doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen

Het inzamelen van geld is helaas heel hard nodig, want per dag overlijden er nog steeds meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Het is bij vrouwen zelfs doodsoorzaak nummer 1(!), boven borstkanker en verkeersongevallen. Doordat deze ziekte zich bij vrouwen minder duidelijk aandient dan bij mannen worden de hartklachten vaak niet herkend, met alle gevolgen van dien. Bij wetenschappelijk onderzoek worden van oudsher met name mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen.

Multidisciplinair onderzoek

Met de opbrengst van de komende drie jaar zal het mogelijk zijn om het verschil te maken en multidisciplinair onderzoek te doen naar het vrouwenhart en onderlinge verbanden met andere organen. Want naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. De doelstelling van dit project is om landelijk in drie jaar minimaal € 100.000,- op te halen en er gezamenlijk voor te zorgen dat in de toekomst symptomen makkelijker te herkennen zijn en minder vrouwen hieraan zullen overlijden.

Wil je de hartensleutelhanger of iets anders aanschaffen en zo een steentje bijdragen, kijk dan even op de webshop.

https://www.innerwheel.nl/come-buy-webshop/