Eindelijk weer expositie in kapel Kerkhof-galerie en beeldentuin

Algemeen
Marian van de graaf schildert onder meer landschappen.
Marian van de graaf schildert onder meer landschappen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Na een tijd geen exposities te kunnen organiseren in de intieme kapel van kerkhof Overwheersepolderdijk opent Marian van de Graaf met een overzichtsexpositie van haar werk. Tot en met maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) is het werk van Van de Graaf te bezichtigen op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. En dus ook op maandag 24 mei.

Toen Marian van de Graaf lessen nam in aquarelleren heeft zij dit een aantal jaren met veel inzet ontwikkeld. Zij schildert voornamelijk bloemen, dieren en landschappen. Door haar brede interesse in andere schildertechnieken is zij zich ook gaan toeleggen op het schilderen van portretten in olie- en acrylverf. Haar realistische voorstellingen werkt zij voornamelijk uit op doek, maar ook op hout en steen. Soms doorbreekt zij haar realistische manier van schilderen.

“Het is ontzettend fijn, dat er weer exposities georganiseerd kunnen worden in de kapel, zij het met volledige inachtneming van de Coronaregels”, aldus een opgeluchte Kees Kasbergen.

De kapel staat op de grafheuvel van de begraafplaats uit 1875 en is ook een gemeentelijk monument. Onlangs is de fundering van de kapel hersteld en de kapel verder gerestaureerd. De begraafplaats is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, de kapel daarentegen heeft beperkte openingstijden, veelal in combinatie met exposities. 

Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl en volg de nieuwtjes en ontwikkelingen op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderdijk.

Dieren is ook een fascinatie van Van de Graaf.