Toch nog even er tussenuit deze vakantie, hier 5 tips!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Genieten van een heerlijke vakantie doe je natuurlijk gewoon in eigen land en om precies te zijn op de Veluwe. Dit veelzijdige gebied in het oosten van het land biedt enorm veel opties voor een mooie vakantie. Helaas is het de afgelopen tijd erg moeilijk geweest om een welverdiend tripje te maken naar het buitenland. Maar een paar daagjes vakantie Veluwe is ook heerlijk om tot rust te komen in ons eigen kikkerlandje. Of je nu houdt van een prachtige natuuromgeving of een stedelijke bezienswaardigheid, de Veluwe heeft het allemaal!

De mooiste natuurgebieden van de Veluwe

De Veluwe kent maar liefst twee nationale parken. De Veluwe beschikt over een groot natuurgebied, wat is opgedeeld in twee nationale parken. Het nationaal Park Veluwezoom is hier een van. Ten noordoosten van Arnhem tot het park beslaat in totaal zo’n gebied van 5.200 hectare. Een heerlijke locatie om een lange wandeling of een fietstocht te maken, waarmee je van de verschillende landschappen kan genieten. De natuur van de Veluwe heeft veel te bieden. Zo heb je een grote kans om de bewoners van het park in het echt te bewonderen. Edelherten, reeën en wilde zwijnen rennen vrij rond in het park.

In het zuidwesten van de Veluwe ligt het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit woeste natuurgebied biedt een schouwspel tussen water, ijs en wind. Een prachtig natuurgebied om te bezoeken. Een heerlijk gebied als je wilt genieten van rust en de pure natuur.

Het museum en Paleis het Loo

Het meest toonaangevende museum van Veluwe is wel het Kröller-Müller Museum. Dit prachtige museum biedt een indrukwekkende collectie van diverse kunstenaars. Onder andere Vincent van Gogh, Picasso en Theo van Doesburg zijn er te bewonderen. Het beeldenpark is maar liefst 25 hectare groot. Dit biedt de mogelijkheid om alle onderdelen van de collectie rustig te bewonderen.

Daarnaast is er nog het Paleis Het Loo. Vroeger was dit paleis een jachtverblijf van de Oranjes en het paleis is gebouwd in de 17de eeuw. Het paleis heeft jarenlang gediend als zomerbestemming voor de Oranjes, maar is op dit moment een museum. Er zijn genoeg redenen om een keer een kijkje te gaan nemen. Het kan zomaar een meerdaags uitje naar de Veluwe worden en dan is een vakantiehuis huren toch echt wel nodig.

Gebruik deze tips zeker voordat je een bezoek brengt aan de Veluwe!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)