Tegenstanders hotel in Kom A7 houden protestexcursie

Algemeen
De organisatoren van de wandeling vinden een hotel in het gebied maar niks.
De organisatoren van de wandeling vinden een hotel in het gebied maar niks. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - De Stichtingen Behoud Waterland en Vrienden van het Beusebos organiseren een protestexcursie op zaterdagochtend 18 september rond het Kom A7-gebied in Purmerend. De excursie is bedoeld als protest tegen het voornemen van de gemeente om de bouw van een Van der Valk hotel in het zogeheten Beusebos mogelijk te maken. 

De gemeenteraad neemt op donderdag 23 september een besluit over het bestemmingsplan. De excursie behelst een wandeling bij het bos. In het zogeheten Beusebos kan helaas niet, want de gemeente heeft het bos afgesloten voor bezoekers. Tijdens de wandeling zullen vleermuisexpert Joop van den Hoorn en ecologisch adviseur Edwin Kaptein de deelnemers vertellen over de natuur- en landschapswaarden van het gebied.

Wandelaars worden op zaterdag om 10.00 uur ontvangen met koffie, thee en taart bij de reclametoren naast het gebied, tegenover Karwei bij de viaduct A7. De excursie is omstreeks 12.30 uur afgelopen. 

Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers stellen de organisatoren het op prijs dat deelnemers zich van tevoren opgeven door een email te sturen naar: info@stichtingbehoudwaterland.nl of fam.creemer@gmail.com