Kaas- en wijnproeverij na filmklassieker

Nieuws
Fragment uit La Piscine. (Foto: aangeleverd)
Fragment uit La Piscine. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Op zondag 16 december om 14.30 uur vertoont Filmhuis Purmerend de Franse filmklassieker La Piscine, met Romy Schneider en Alain Delon. Na afloop van de film, om ongeveer 16.45 uur, is er een Franse kaas- en wijnproeverij in het Stamhuis. Zaal open om 13.45 uur.

La Piscine is een film uit 1969. De hoofdrolspelers Jean-Paul (Alain Delon) en zijn vrouw Marianne (Romy Schneider) zijn beiden (te) mooi en (te) verveeld. Ze slijten hun vakantie in een luxe buitenvilla aan de Franse Rivièra. Wanneer oude vriend Harry en zijn dochter Penelope komen logeren, maken lust en frustratie zich langzaam meester van de vakantiegangers.
Net als het plot hebben ook de acteurs weinig om het lijf. Ze pronken veelvuldig met hun grotendeels naakte lichamen. Supersterren Romy Schneider en Alain Delon zijn een constante lust voor het oog. Hun goddelijke lijven die in scherpe close-ups na een frisse duik afdruppelen in de zon.

Apart reserveren

De prijs van de proeverij is € 15,-, exclusief entree film, te reserveren via carla.dijkers@gmail.com Maximaal kunnen 35 deelnemers meedoen. Voor de film dient apart gereserveerd te worden via www.filmhuispurmerend.nl Filmhuis Purmerend is gevestigd n Het Stamhuis, Kerkstraat 11.
De entree voor de film is € 7,50, vrienden van Filmhuis Purmerend € 6,-.