Burgemeester sluit woning in Purmer-Zuid vanwege hennep

PURMEREND - Een woning aan Salland in Purmer-Zuid is dinsdagochtend op last van de burgemeester voor negen maanden gesloten. In de woning is hennep aangetroffen.

Dat gebeurde op 25 februari bij een inval door de politie. Er werd een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. In 2018 was de woning ook betrokken bij illegale hennepteelt.

De burgemeester is op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel de 'Wet Damocles' genoemd, bevoegd om bestuursdwang toe te passen als in een pand soft- en/of harddrugs worden aangetroffen. Met deze bevoegdheid kan de burgemeester een woning tijdelijk sluiten. De gemeente Purmerend heeft daarnaast sluitingsbeleid vastgesteld in strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op de woning die gesloten is zijn posters geplakt met de tekst "verzegeld" en "drugspand gesloten". Met de sluiting wordt de bekendheid van de woning als drugspand doorbroken en de openbare orde hersteld.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries