Op de voorgrond een deel van de leerlingen. Achter hen bestuursleden van de Rotaryclub Purmerend Waterland.
Op de voorgrond een deel van de leerlingen. Achter hen bestuursleden van de Rotaryclub Purmerend Waterland. ((Foto: aangeleverd))

"Mijnheer, mijnheer, waar zijn de batjes?"

PURMEREND - Een grote groep leerlingen stond geïnteresseerd te kijken naar de tafeltennistafel die zomaar in de aula van de VMBO campus stond. " De tafeltennistafel, geschonken door Rotary Club Purmerend Waterland, past in de ambitie van SG Gerrit Rietveld om een gezonde school te zijn", legt teamleider Frank Verspuij uit . "Het is geweldig dat de Rotary op deze wijze bijdraagt."

Rotary Club Purmerend Waterland schenkt tafeltennistafel aan SG Gerrit Rietveld

De leerlingen zijn enthousiast. Naomi, Quido en Levon zijn blij met deze aanvulling op de aula. Een van hen is Quentin. Hij vertelt dat hij de tafeltennistafel zo leuk vindt omdat je dan meer kunt doen in de aula dan alleen maar hangen en op je telefoon zitten. Jaimy vult hem aan en zegt dat er op deze manier meer vermaak is tijdens de pauze. "En daardoor wordt het ook gezelliger", is haar overtuiging.

Netjes en heel

Uiteraard zijn er zorgen of de tafeltennistafel en de batjes wel netjes en heel blijven. Alicia, Fabien en Donna zeggen dat zij netjes met de tafeltennistafel, batjes en pingpongballetjes om zullen gaan. "Als leerlingen zien dat er bijvoorbeeld expres gaten in de balletjes worden gemaakt, dan moeten zij naar de conciërge of de docent gaan."

Positiviteit door sport en spel

Rotaryclub Purmerend Waterland draagt graag bij aan het plezier op school. Voorzitter Dick Rijser: "De jeugd heeft de toekomst. Uiteraard is bewegen belangrijk en je leert beter wanneer je het leuk hebt op school. Sport en spel draagt bij aan positiviteit. Vanuit onze wens om bij te dragen aan de gemeenschap helpen wij SG Gerrit Rietveld en de leerlingen graag", aldus Rijser, die met de medebestuursleden Joyce de Ruiter en Nelly Zwagerman aanwezig was bij de ingebruikname van de tafeltennistafel.

De leerlingen kunnen niet wachten totdat zij de batjes en de pingpongballetjes in hun handen hebben. "Mijnheer, mijnheer waar zijn de batjes? Mogen we al spelen? "Er staan veel leerlingen te popelen om hun eerste potje tafeltennis te spelen. Met zoveel belangstelling zal de Ouderraad van SG Rietveld ervoor zorgen dat er snel een tweede tafeltennistafel staat.

Prettig doorlopen van school

Frank Verspuij en Dick Rijser zijn het snel eens. "Samen bewegen en samen plezier maken zijn belangrijke componenten voor het prettig doorlopen van de middelbare school. En dat gun je alle leerlingen."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries