Niels de Lang met een didgeridoo.
Niels de Lang met een didgeridoo. ((Foto: aangeleverd ))

Didgeridoo spelen tegen snurken

BEETS - DidgeridooCentrum Niels de Lang geeft op 18 augustus en 1 september ééndaagse workshops didgeridoo spelen tegen snurken en apneu in het kerkje van Beets.

De didgeridoo, het Australische instrument van de Aboriginals is het oudste blaasinstrument op aarde met een prachtige oertoon, Bovendien is didgeridoospelen een werkzame remedie tegen snurken én apneu. Bij deze workshop zit een didgeridoo inbegrepen.

Didgeridoospelen is een werkzame remedie om de ademhalingsspieren te versterken. Te slappe (bovenste) ademhalingsspieren zorgen ervoor dat deze met snurken tegen elkaar aan flubberen en bij apneu zelf dichtklappen waardoor de ademhaling tijdens de slaap stokt. Met de circulaire ademhalingstechniek die je met didgeridoospelen gebruikt kun je zelf deze ademhalingsspieren versterken. Vergelijk het met buikspieren trainen die op den duur strakker worden.

In de ééndags workshop leer je in één dag de didgeridoo te bespelen én de circulaire ademhalingstechniek. De ervaringen van didgeridoo-docent Niels de Lang leert dat het in een relatief kort tijdsbestek van één dag mogelijk is om deze ademhalingstechniek onder de knie te krijgen.

Nadere Informatie en aanmelden kan via de site www.didgeridoocentrum.nl of telefonisch op 06 51 37 49 13.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries