Vertegenwoordigers van beide bedrijven gingen maar wat graag op de foto. Uiteraard met taart.
Vertegenwoordigers van beide bedrijven gingen maar wat graag op de foto. Uiteraard met taart. ((Foto: Evert Ruis))

Bouw Planetenpark in juli van start

PURMEREND - Taart en een opgetogen stemming in de hoofdvestiging van woningcorporatie Intermaris aan de Kometenstraat. Met op de achtergrond uitzicht op de zandvlakte waarop 99 eengezinswoningen in het project Planetenpark worden gebouwd, vond de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Intermaris en aannemer KlaassenGroep. De in Dinxperlo gevestigde aannemer is al vanaf de start aan het project in Wheermolen-West verbonden en mag de klus in z'n geheel afmaken. De eerste palen gaan in juli in de grond.

Intermaris laat de 99 woningen in dezelfde stijl bouwen als de eengezinswoningen die de corporatie in de eerste fase in 2018 opleverde. De nieuwe bewoners wonen straks aan de straat Planetenpark, gelegen tussen de Kometenstraat, Meteorenweg en Orionweg. De woningen krijgen het A+ label en worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd. Alle sociale huurwoningen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Door goede isolatie en zonnepanelen op de woningen hebben huurders lagere energielasten. Lager energiegebruik is ook goed voor het milieu.

Een flinke delegatie van beide bedrijven was getuige van de feestelijke ondertekening. Van Intermaris waren dat Han Leurink (directeur), Cees Tip (bestuurder), Anita Snel (Regisseur Wonen), Pieter Buis (vastgoedontwikkelaar) en Walter van Lubeck (Teamleider Projecten). KlaassenGroep werd vertegenwoordigd door Michel Menting (algemeen directeur) en Dirk-Jan Klaassen (vestigingsdirecteur).

Goed 'huwelijk'

Overduidelijk is dat het 'huwelijk' tussen beide partijen goed is. "Natuurlijk is er een aanbestedingsprocedure aan vooraf gegaan en Klaassen bleek in staat om exact de woningen te bouwen die wij zochten. Dat wil zeggen met een puntdak, energiezuinig en voor een redelijke prijs. Het grappige was dat ook de bewoners van de wijk, die we vanaf het begin bij alles hebben betrokken, vrijwel unaniem stemden voor de bouw van Klaassen", vertelt Han Leurink. Dirk-Jan Klaassen inhakend: "Het complete plaatje heeft vanaf het allereerste begin geklopt. Bouwen kunnen we goed, dus de basis is er. Maar dan gaat het erom of er een goede communicatie en samenwerking is, dat er onderweg bijgesteld kan worden en dat er respect is voor elkaar. Het klopte allemaal."

Sloop Wherepark

Het project in Wheermolen-West, daar waar ooit de uit de eind jaren 60 daterende huizen aan de Kometenstraat, Meteorenweg en Planetenstraat stonden, is fraai her-opgetuigd. In 2018 zijn de 150 eengezinswoningen in Wherepark gesloopt. Alle geïnteresseerden van de sloopwoningen kregen de mogelijkheid een van de nieuwbouwwoningen te huren. Veel bewoners hebben hier gebruik van gemaakt. Zij kozen voor een woning in de eerste fase. Een aantal is verhuisd naar een wisselwoning om straks in de wijk terug te keren. De overige bewoners zijn elders in Purmerend gaan wonen.

De resterende 99 sociale huurwoningen aan het Planetenpark biedt de verhuurder te zijner tijd aan op Woonmatch Waterland. Intermaris zal niet veel tijd nodig hebben om de woningen te verhuren. "Tot nu toe is iedereen tevreden. En dat terwijl we in het begin, tijdens de informatiebijeenkomsten, best wel mensen moesten overtuigen.Totdat ze geloofden in onze plannen, namelijk om ze een nieuw en energiezuinig huis voor een aantrekkelijke huurprijs, aan te bieden. En laten we eerlijk zijn, we praten hier niet alleen over leuke woningen. Ze worden ook nog gebouwd in een parkachtige omgeving", aldus Leurink tot slot.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries