(Foto: )

Appartementengebouw op golfterrein

PURMEREND - Maandag is door wethouder Thijs Kroese (Ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkeling + vastgoed) van de gemeente Purmerend, ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer van gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) en directeur Wolter Pelt van BurgGolf het bouwbord onthuld met de afbeelding van het appartementengebouw dat op het golfbaanterrein in Purmerend zal verrijzen.

Daar waar ooit een voorname boerderij stond, komt tussen de glooiende graslanden nu een statig landhuis met 12 royale koopappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonoppervlakte tussen 135 en 260 m2. De architectuur van dit landhuis ademt de sfeer van de voormalige landgoederen in de Purmer. De naam Westerzicht dankt het gebouw aan de naastgelegen Westerweg. Het ontwerp van het gebouw is reeds voorgelegd aan en goedgekeurd door de Welstandscommissie.

Omgevingsvergunning

De gemeente Purmerend heeft inmiddels de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan in ontwerp goedgekeurd. Tot en met 4 juli jl. lagen de stukken ter inzage. De planning is nu dat de gemeenteraad in september of oktober van dit jaar besluit over het bestemmingsplan voor deze ontwikkeling. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan dan vaststelt, kan daarna de omgevingsvergunning worden verleend.
Wethouder Thijs Kroese: "Dit college heeft zichzelf opgelegd bij elk nieuw woningbouwproject minimaal 30% sociale huurwoningen te ontwikkelen. Dat is soms lastig, want voor veel projecten die nu starten zijn de onderhandelingen al in een vorige collegeperiode begonnen. Zo ook Westerzicht. Toch kan ik met trots zeggen dat we ook hier overeenstemming hebben bereikt over sociale huurwoningen. Na een zeer goede afgelopen week, die begon met de start van de bouw van 30 sociale huurwoningen bij Drontermeer en eindigde met nog eens de aankondiging van 89 stuks op Kop West, ben ik blij met dit project waarmee we een brede groep woningzoekenden kunnen bedienen. BPD is geen onbekende in Purmerend en heeft al verschillende mooie woningbouwtrajecten hier afgerond. Ook nu kijk ik met vertrouwen uit naar een goede samenwerking."

Geïnteresseerden voor de 12 appartementen kunnen zich nu al inschrijven op www.nieuwbouw-golfbaanpurmerend.nl. Belangstellenden zullen via een nieuwsbrief geïnformeerd worden over het moment waarop de verkoop start.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries