Gezin loopt hard voor gezin. Van links naar rechts Jeroen Arends, Eveline Tijmstra en de kinderen Isabel en Lieke. Daarnaast Michelle, Mads en Oscar en Oscar Timmer.
Gezin loopt hard voor gezin. Van links naar rechts Jeroen Arends, Eveline Tijmstra en de kinderen Isabel en Lieke. Daarnaast Michelle, Mads en Oscar en Oscar Timmer. ((Foto: Han Giskes))

Gezin wethouder loopt hard voor hulphond zieke Michelle

PURMEREND - Michelle Timmer-Tadema lijdt aan chronische sarcoïdose, een ziekte waarbij onverwachts ontstekingen in organen en weefsels in het lichaam ontstaan. Het gevolg is dat de Purmerendse dagelijks te maken heeft met heftige pijnaanvallen en plotseling flauwvallen. Een medicijn is er niet. Door haar ziekte kan Michelle eigenlijk niet meer alleen zijn. Dat kan wel als labradoedel Dibbes in haar onmiddellijke omgeving is. Dibbes is de hulphond van Michelle. Als Dibbes in de buurt is signaleert ze het flauwvallen en kan ze hulp inschakelen. Niet onbelangrijk is dat het leven van Michelle dan weer een beetje kleur krijgt en de viervoeter haar wereld weer een stukje groter maakt.

Maar het opleiden van de nu 7 maanden oude Dibbes kost geld, veel geld. Er zijn al de nodige acties geweest om het benodigde bedrag, ongeveer € 25.000,- (inclusief de kosten voor de hond zelf) in te zamelen, maar de giften lopen terug. Dat was voor het gezin van wethouder Eveline Tijmstra reden om in de bres te springen. Eveline, haar partner Jeroen Arends en de dochters Lieke (11) en Isabel (8) doen om die reden mee aan de Marktstadrun op zondag 8 september. Jeroen gaar voor de 21,1 kilometer, Eveline loopt de 7,2 kilometer en Lieke en Isabel volbrengen de kidsrun. Het ultieme doel van het kwartet is om zoveel mogelijk geld bijeen te lopen, zodat Michelle op termijn een tot op het bot getrainde Dibbes naast zich weet.

'Aansticher' Mads

Mads is de 10-jarige zoon van Michelle en Oscar Timmer. De Ajax-fan in hart en nieren zit bij Lieke in de klas en is min of meer de 'aanstichter' van de goede doel hardloopactie door het gezin van Eveline Tijmstra. "Mads vertelde het verhaal van zijn moeder in de klas, Lieke kwam ermee thuis en het verhaal raakte ons. Wij vonden dat we in ieder geval iets moesten doen. En nu trainen we enkele keren per week met het hele gezin om op 8 september zo goed mogelijk voor de dag te komen", aldus Eveline Tijmstra.

Intekenlijsten

Jeroen en Eveline doen er intussen alles aan om de actie in hun uitgebreide netwerken bekend te maken. Intekenlijsten worden hier en daar neergelegd en gecommuniceerd. Datzelfde doen Lieke en Isabel maar dan op de Klimopschool en bij vriendjes en vriendinnetjes. Lieke is tevens degene die voor de actie 'Hulphond voor Michelle' een logo heeft gemaakt.

Beide gezinnen hopen van harte dat de hardloopactie, die onder de titel Gezin voor Gezin wordt gehouden, zoveel mogelijk geld in het laatje brengt. Zodat Michelle Timmer iets makkelijker kan omgaan met haar ziekte en echtgenoot Oscar en zoon Mads geruster van huis kunnen gaan.

Tikkie na afloop

Wil je sponsoren? Geef dan je e-mailadres, telefoonnummer en het te sponsoren bedrag door. Dan kan door te mailen of bellen naar evelinetijmstra@gmail.com (06 44 93 36 75), jeroen_arends@hotmail.com (06 24 25 26 24) of lnmarends@gmail.com (06 34 85 98 81). Na afloop ontvangt men een e-mail met de gelopen tijden en het verzoek (via bijvoorbeeld een Tikkie) om het sponsorbedrag over te maken.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten