Ineke Klijzing: "Zelfstandig ondernemen is steeds meer topsport."
Ineke Klijzing: "Zelfstandig ondernemen is steeds meer topsport." ((Foto: Han Giskes))

Old Stable al ruim 50 jaar zelfstandig

  Bedrijf in Beeld

PURMEREND - Je ziet ze niet heel vaak meer, maar er zijn gelukkig nog uitzonderingen! Van die specifieke winkels die al al vele decennia mede het beeld bepalen van een binnenstad. Old Stable aan de Koestraat is misschien wel het allermooiste voorbeeld. De stoere modezaak, onbetwist specialist in jeans en met name spijkerbroeken van alle bekende merken, opende in 1966 op exact dezelfde plek de deuren.

En zie, op de drempel van 2020 staat de zaak van Ineke Klijzing en Ron de Vries nog altijd als een huis. Het geheim? Met de tijd meegaan, goed en consequent inkopen, de trends op de voet volgen, een uitgebreid assortiment in huis hebben, spanning in de collectie bouwen en, misschien wel de belangrijkste eigenschap, hart hebben voor de zaak. En dat hebben ze bij Old Stable, niet alleen Ineke en Ron, maar ook de vertrouwde gezichten Jacqueline, Jolanda, Esther en Nathalie. Het kwartet werkt niet voor niets al vele jaren bij Old Stable.

Geen eendagsvlieg

"Ik ben best trots op het feit dat we hier al zolang zitten en nog elke dag bewijzen geen eendagsvlieg te zijn (Wim Roos begon in 1966 met de winkel, red). Het is ook wel uniek, dat we al zolang op dezelfde plek gevestigd zijn, we zelfstandig opereren en nog steeds met veel succes ondernemen", vertelt Ineke. Ze voegt eraan toe dat ondernemen gelijk staat aan het bedrijven van topsport." ik klaag nooit snel, want daar is het veel te leuk voor. Maar we moeten wel alle zeilen bijzetten, want het wordt de zelfstandig ondernemer niet makkelijk gemaakt. Ron en ik hebben de taken goed verdeeld. Hij doet de marketing en boekhouding en ik de winkel en stel de collectie samen. En gelukkig hebben wij er met alle medewerksters zoveel plezier in. Ik beschouw deze winkel ook weleens als mijn tweede huis."

Klijzing is van oorsprong een typisch Purmerendse naam. Gevraagd naar haar roots gaat ze onmiddellijk 'los' door te melden dat haar opa een sigarenwinkeltje aan de Koemarkt bestierde en dat deze zelfde oer-Purmerender ooit wereldkampioen pijproken werd. Het maakt de link met de ooit vermaarde Marktstad alleen maar bijzonderder.

Alle bekende merken

Old Stable verkoopt, of beter gezegd adviseert, alle bekende merken jeans zoals Lee, Pepe Jeans, Wrangler, Kuyichi, G-Star, Scotch & Soda en Mos Mosh. Niet alleen het jeansspecialisme maakt van de stoere winkel een aanrader. "We verkopen voor de mannen bijvoorbeeld een merk als Matinique en voor dames hebben we volop mooie en exclusieve mode van allerlei merken. Voor nu kunnen de dames goed bij ons terecht voor lange rokken en jurken, de huidige trends", laat Ineke haar licht schijnen over de collecties.

Maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen is eveneens een bekend begrip bij Old Stable. Zo heeft de zaak twee keer per jaar een speciale actie waarbij de klant € 20,- korting krijgt op een spijkerbroek. Eén keer per jaar wordt deze actie speciaal voor het Leger des Heils gehouden. Ineke: "Dan vragen we onze klanten om hun oude spijkerbroek in te leveren. Je wilt niet weten hoeveel broeken we jaarlijks aan het Leger des Heils mogen overhandigen. Geweldig!"

Daarnaast doen Ineke en haar medewerksters ook aan duurzaam ondernemen. "Daar willen en kunnen we niet omheen. We hebben groene, duurzaam gemaakte jeans van organisch katoen in onze collectie. Op die manier dragen we bij tot wat meer milieuvriendeijkheid.

Wil je nog voor Sinterklaas een spijkerbroek met korting scoren? Ga dan zeker dezer dagen langs bij Old Stable, want tot en met zondag 1 december (koopzondag) krijgen klanten bij aankoop van een spijkerbroek € 20,- korting. En daarnaast kom je ook nog in aanmerking voor het klanten spaarsysteem. Mooi meegenomen!

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten