Negende Koemarkt tot Kunstmarkt

  Nieuws
De kunstmarkt trekt jaarlijks veel belangstellenden. (Foto: aangeleverd)
De kunstmarkt trekt jaarlijks veel belangstellenden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Elk Jaar komen er tijdens de Koemarkt tot Kunstmarkt veel kunstenaars uit het hele land naar Purmerend. Zaterdag 25 augustus is het weer zover, want dan vindt tussen 10.00 en 17.00 uur alweer de negende editie plaats.
Volgens Ada Aukema, samen met haar partner Cor initiatiefnemers, begint kunst echt te leven in Purmerend? "Als dat niet zo was, dan konden we nooit de negende editie organiseren. Ook nu komen veel kunstenaars uit Friesland, Overijssel en Noord-Holland naar de Koemarkt om er hun werken te tonen", aldus Aukema.
Ze meldt verder dat ook Jorg Ridderbusch aanwezig zal zijn. De Duitser tovert van metaal onder meer vogels, muizen en andere dieren op ijzeren sokkels. Deze kunstobjecten springen meteen in het oog en fascineren veel mensen.

Mark de Vries

Het spreekt voor zich dat ook kunstenaars uit Purmerend van de partij zijn. Eén van hen is Mark de Vries. De Vries heeft de Koemarkt al tot leven gebracht op doek en dat is volgens Ada Aukema een schitterend schilderij geworden. Verder is er onder andere glaskunst, fotografie, levensloopschilderijen, textiel, sieraden en keramiek te bewonderen.
69 deelnemers

In totaal komen 69 kunstenaars naar de Koemarkt. Ada en Cor Aukema wensen alle bezoekers en kunstenaars vanaf deze plek een fijne kunstzinnige en inspirerende dag toe.
Voor meer informatie zie www.ateliercreada.nl of mail ateliercreada@gmail.com

Meer berichten