Boerenland Wandeltocht met nieuwe routes

  Nieuws

WARMENHUIZEN - Atletiekvereniging Nova verzorgt zondag 30 september de jaarlijkse wandeltocht. Via boerenlandpaden gaat de route over een deel van de Westfriese Omringdijk. Het natuurgebied tussen Krabbendam en het Noordhollandsch Kanaal wordt speciaal voor deze wandeltocht opengesteld.
Een bezoek aan (en een beklimming van) de doorzichtige uitkijktoren bij Nuwendoorn maakt deel uit van de route (met uitzondering van de 5 km). Op de 15, 20 en 25 km route kom loopt men langs Molen F die kan worden bezocht en waar men uitleg krijgt van de molenaar over het wel en wee van de molen. De pleisterplaats van de tocht is museum Eenigenburg, hier krijgt men koffie met gebak krijgen of een appel. Dit jaar is daar een tentoonstelling van pentekeningen van Wil de Bie en schilderijen van Albert van Dalsum te zien. De toegang tot het museum is voor de deelnemers van de wandeltocht gratis. Een pleisterplaats voor 15, 20 en 25 km is Café Halfweg in Burgerbrug. Voor deelnemers aan de 25 km is er nog een extra post ingericht nabij het Aconterrein.
Bij de start wordt een toegangsbewijs voor het museum en een gratis lot voor buitensportprijzen overhandigd. Inschrijven kan tot dinsdag 25 september. Kijk voor meer informatie op www.avnova.nl.

Meer berichten