Computer- en tablet cursussen in bibliotheken

  Nieuws

PURMEREND - In september en oktober worden computercursussen voor de absolute beginner in de Bibliotheek. In de Bibliotheek Purmerend is ook een korte vervolg cursus voor de iets gevorderde beginner. Tevens zijn er cursussen voor mensen die willen leren hoe ze op een tablet kunnen werken. Alle cursussen worden gegeven in samenwerking met 't Gilde Purmerend en Omstreken.
De computercursus voor beginners bestaat uit twee onderdelen: De eerste zes lessen kennismaken met de computer; bestanden opslaan, e-mailen, iets opzoeken op het internet. De laatste 3 lessen bestaan uit leren omgaan met digitale loketten zoals bijvoorbeeld accounts aanmaken en DigiD gebruiken.
De computercursus voor beginners start maandag 24 september van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Volendam. Dinsdag 25 september van 15.00 tot 17.00 uur is de eerste les in de Bibliotheek Purmerend. Deze cursussen bestaan uit negen ochtenden en de groep is niet groter dan acht personen. Deelname kost 32,50 voor leden Bibliotheek Waterland en 40 euro voor niet-leden.


Tabletcursus beginners

In de Bibliotheek Purmerend zijn er tabletcursussen voor beginnende Apple- Ipad gebruikers en voor beginners op Android tablets (zoals Samsung). De Apple -Ipad cursus start dinsdag 25 september van 13.00 tot14.30 uur. De bezitters van een Android-tablet kunnen beginnen donderdag 25 oktober van 9.00 tot 11.00 uur starten. Deze cursussen bestaan uit acht dagdelen en men dient een eigen tablet mee te nemen. Kosten: 32,50 euro voor leden Bibliotheek Waterland en 40 euro voor niet-leden.

Computercursus iets gevorderd

Deze cursus is voor mensen die de basis net onder de knie hebben en bijvoorbeeld al eerder de cursus voor beginners hebben gevolgd. Hier gaan we accounts aanmaken, en laten we de deelnemers kennismaken met Skype, Instagram, Facebook en multimedia.De cursus gevorderden wordt gegeven in de Bibliotheek Purmerend en start woensdag 31 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Deze cursus bestaat uit vier dagdelen. Kosten: 17,50 euro voor leden Bibliotheek Waterland en 20 euro voor niet-leden. Voor alle cursussen in de bibliotheek geldt; koffie en thee zijn gratis en aanmelden vooraf via www.bibliotheekwaterland.nl/cursus of in een van de vijf bibliotheekvestigingen.

Meer berichten