Electrische auto voor kinderpoli

  Nieuws
Alina Ouaalit was er beduusd van. Zij mocht als eerste een rondje rijden in de elektrische Audi TT RS, die geschonken is aan de kinderpolikliniek van het Waterlandziekenhuis. (Foto: aangeleverd)
Alina Ouaalit was er beduusd van. Zij mocht als eerste een rondje rijden in de elektrische Audi TT RS, die geschonken is aan de kinderpolikliniek van het Waterlandziekenhuis. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - De kinderafdeling van het Waterland Ziekenhuis mocht een elektrische auto in ontvangst nemen. De coole Audi TT RS is geschonken door de familie Waanders van Waanders Racing uit Medemblik.
"Ons hart ligt bij de autosport, daar hebben we lol in en wij gunnen het de kinderen dan zij ook lol hebben in de auto. Kinderen in het ziekenhuis kunnen tenslotte wel wat afleiding gebruiken", aldus de beweegredenen van de familie. De bijna 1-jarige Alina mocht vervolgens als eerste een testritje maken.

Bijzondere ervaring

De auto wordt voorlopig ingezet op de kinderpoli. Pedagogisch medewerker Nicolien Tilleman: "Een ziekenhuisbezoek is altijd een beetje spannend, zeker als er nog een prik gehaald moet worden. We hopen dat de auto ervoor zorgt dat we van dat tochtje naar het priklab een bijzondere ervaring kunnen maken. Zo houden ze zo lang mogelijk zelf de regie, het zorgt voor afleiding en het is nog leuk ook".
Zelf rijden

Later wordt bekeken of kinderen in het nog te verbouwen kinderdagcentrum straks zelf naar de operatiekamer kunnen rijden. De auto is te besturen met een afstandsbediening, maar kan ook zelfstandig bestuurd worden.

Meer berichten