Dames Petrels slepen titel binnen

  Nieuws
Het kampioenschap is een feit voor de softbaldames van Flying Petrels. (Foto: aangeleverd)
Het kampioenschap is een feit voor de softbaldames van Flying Petrels. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ASSENDELFT/PURMEREND - Afgelopen woensdag hebben de softbaldames van Flying Petrels in een rechtstreeks duel met Alcmaria Victrix uit Alkmaar de titel in de vierde klasse behaald. Aangezien Flying Petrels geen verlicht veld tot zijn beschikking heeft werd er uitgeweken naar het softbalveld van de Cromtigers in Assendelft. Dit betekende voor zowel Petrels, die 'thuis' speelde, als voor Alcmaria dat zij en het publiek af moesten reizen naar Zaanstad.
In de eerste inning werd meteen duidelijk dat beide teams de spanning voelden. Flying Petrels startte in het veld en liep in de eerste inning tegen een 4-0 achterstand aan. De Purmerendse dames wisten deze klap in de gelijkmakende slagbeurt om te zetten in een 4-4 stand. Honkslagen, stootballen, gestolen honken, alles werd vanaf het begin ingezet om de tegenpartij onder druk te zetten.

IJzersterk

Toen Alcmaria in de tweede inning de stand tot 4-7 wist te brengen, lukte het Flying Petrels niet om hier antwoord op te geven. Pas in inning nummer drie keerde de wedstrijd, Petrels gaf niet op en dwong de Alkmaarse tegenstander de inning af te sluiten zonder te scoren. In de gelijkmakende derde inning kwamen de dames ijzersterk terug en wisten ze door middel van harde honkslagen, scherp honklopen en goed geplaatste stootballen de stand tot een gelijkspel (7-7) terug te brengen.
Kampioen

In de vierde inning was de voorsprong opnieuw voor Alcmaria. Petrels boog de achterstand om en kwam vervolgens op een ruime voorsprong van 12-8. Met deze voorsprong werd vijf minuten voor tijd de vijfde en laatste inning gestart. Aangezien Alcmaria begon aan slag moest Flying Petrels zorgen dat de voorsprong intact bleef. Zodat ze zonder zelf nog te slaan de overwinning, en daarbij ook het kampioenschap, binnen sleepten. Dit lukte en aan het einde stond een eclatante 12-9 in Purmerends voordeel op het scorebord.
De dames van Flying Petrels hebben trouwens gedurende het gehele seizoen bewezen als hecht team te kunnen spelen. Zodat gesproken kan worden van een dikverdiende titel.

Meer berichten