Tweedaagse Pasar Palam in Makado - Enige en leukste Aziatische jaarmarkt is terug in de stad

  Nieuws
Op een Pasar Malam krijgen bezoekers te maken met een grote verscheidenheid aan Aziatische producten. (Foto: aangeleverd
Op een Pasar Malam krijgen bezoekers te maken met een grote verscheidenheid aan Aziatische producten. (Foto: aangeleverd (rodi.nl)

PURMEREND - De leukste en enige Aziatische jaarmarkt is terug in Purmerend. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november staat het Makado winkelcentrum in het teken van een Pasar Malam .Er is een grote verscheidenheid aan Aziatische producten te vinden.
Er zijn kramen met kunstvoorwerpen, woondecoraties, sieraden, wierook, kleding, natuurstenen enzovoortst. Bezoekers kunnen bij de sambalkraam terecht voor vele soorten ambachtelijk gemaakte sambals en Indische kruiden. Heeft u last van fysieke klachten of bent u simpelweg moe van het slenteren dan biedt een massage uitkomst.
Bovendien is een Pasar Malam de ideale plek om alvast de meest originele decemberaankopen te doen. En een Pasar is niet compleet zonder Indonesisch eten en snoeperijen, zoals loempia’s, lempers, zoetwaren, sateetjes, gerechten, Indonesische soepen, spekkoeken in diverse smaken en exotische ijsdrankjes.

Zang en dans

Beide dagen is er een non-stop cultureel programma met diverse optredens van artiesten en dansgroepen. Waaronder Hawaiian Treasure met de spectaculaire dansshows van Hawaii en Pacific. Er komt een buikdansgroep met exotische dansen uit het Midden-Oosten en Indonesische danseressen laten mooie dansen uit Indonesië zien.
Swingen

Ook Edu Schalk, een entertainer in hart en nieren, is met zijn Indo-rock repertoire aanwezig. Schalk is al decennialang een bekende artiest op de pasar malams. Zo ook de zangeressen Diana Monoarfa en Tress Mataram. Zij brengen swingend entertainment uit Indonesië en andere delen van de wereld. Het duo zoekt consequent interactie met het publiek. Last but not least Nuansa Seni Performings Arts. De vier beeldschone dames verrassen de bezoekers met dans.
De openingstijden van de Pasar Malam zijn: vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van o8.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten