Alliantielab levert 27 verbindingen op

  Nieuws
Er werden verschillende samenwerkingsverbanden gesloten. Zoals tussen de gemeente, hier vertegenwoordigd door wethouder Mario Hegger, Erika Hes van Rabobank Waterland e.o. en Daniëlle van Visit Beemster. (Foto: Rodi Media/MB)
Er werden verschillende samenwerkingsverbanden gesloten. Zoals tussen de gemeente, hier vertegenwoordigd door wethouder Mario Hegger, Erika Hes van Rabobank Waterland e.o. en Daniëlle van Visit Beemster. (Foto: Rodi Media/MB) (rodi.nl)

PURMEREND - Het Alliantielab ‘Evenementen 2.0’, dat vorige week plaatsvond, bracht 40 partijen uit Purmerend en Beemster bijeen om gezamenlijk nieuwe activiteiten en initiatieven te bedenken, om bestaande activiteiten te verbinden en een kwaliteitsslag voor evenementen te maken.
Tijdens de avond is gezocht naar verrassende samenwerkingen tussen verenigingen, evenementenorganisatoren, gemeente, Citymarketing Purmerend en andere betrokken partijen. De nieuwe samenwerkingsverbanden moeten bijdragen aan het verbinden en verbeteren van de evenementen in Purmerend en Beemster. In drie interactieve rondes is gezocht naar matches in vraag en aanbod binnen de thema’s ‘water’, ‘old Holland’ en ‘communicatie’. De thema’s dienden als inspiratie voor nieuwe initiatieven en samenwerkingen.

Gesloten allianties

Er zijn verrassende samenwerkingen ontstaan tussen de diverse organisaties. Zo zijn er diverse allianties gesloten om nieuwe activiteiten te organiseren tijdens de Solarbotenrace, is er de intentie uitgesproken om een concert op het water te organiseren en gaat onderzocht worden of een boerenmarkt in de zomer ook mogelijk is als onderdeel van de veetentoonstelling. Dit zijn enkele voorbeelden van allianties die moeten bijdragen aan een kwaliteitsslag van evenementen. De komende tijd gaan de alliantiepartners met elkaar in gesprek over hoe iedere alliantie verder uitgewerkt kan worden.
Citymarketing

Het Alliantielab ‘Evenementen 2.0’ is een initiatief van Citymarketing Purmerend en is in samenwerking met de gemeenten Purmerend en Beemster georganiseerd. Purmerend heeft veel te bieden op het gebied van wonen, werken en verblijven maar is nog te weinig zichtbaar. Met citymarketing komt daar verandering in. Het Alliantielab is een van de activiteiten die wordt ingezet om stakeholders te verbinden om gezamenlijk de stad op de kaart te zetten.

Meer berichten