Peuteroppas Dikkertje Dap sluit na 36 jaar

  Nieuws
Na 36 jaar komt een definitief einde aan het begrip Dikkertje Dap. (Foto: aangeleverd)
Na 36 jaar komt een definitief einde aan het begrip Dikkertje Dap. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Na 36 jaar met veel plezier de peuters uit Purmerend en omstreken te hebben opgevangen, gaan de deuren van peuteroppas Dikkertje Dap definitief dicht. Vanwege nieuwe regels mogen de vrijwilligers de peuteroppas niet meer voortzetten.

"We zijn in het Wijkcentrum ‘t Noot begonnen, moeders die op de kinderen pasten zodat andere moeders even hun handen vrij hadden. En zo groeide het uit tot een peuteroppas", aldus Mieke van Bakel.

Begrip

Honderden kinderen hebben de afgelopen 36 jaar onder de liefdevolle leiding van tientallen vrijwilligsters gespeeld en spelenderwijs geleerd. Enkele ouders hebben in hun peutertijd zelf op Dikkertje Dap gespeeld. Veel vrijwilligsters hebben hun kinderen op de oppas gehad en soms hun kleinkinderen. Door mond-tot-mond reclame werd Dikkertje Dap een begrip in Purmerend. Hieraan komt dus na 36 jaar een definitief einde.
Iedereen welkom

Op vrijdag 21 december, van 09.30 tot 12.00 uur, is er voor iedereen die Dikkertje Dap een warm hart toedraagt, gelegenheid om onder het genot van een kop koffie/thee met wat lekkers erbij herinneringen op te halen met het team, gedag te zeggen of elkaar weer eens te zien. Plaats van handeling is De Rusthoeve aan de Populierenstraat 1.

Meer berichten