Kerstconcert P&O met sopraan Dieke van Hoften

  Nieuws
Dieke van Hoften (Foto: aangeleverd)
Dieke van Hoften (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Operettevereniging Purmerend & Omstreken houdt op zaterdag 22 december het traditionele kerstconcert in de grote zaal van de Purmaryn. Aanvang 20.15 uur. Speciale medewerking verleent de sopraan Dieke van Hoften.
Een concert rondom Kerstmis is ontsproten uit het brein van de toenmalige dirigent Wil Luiken. Luiken zag zoveel talent binnen de vereniging dat hij met het organiseren van een kerstconcert een ideale gelegenheid zag om talent binnen de vereniging een podium te bieden waarmee ze ervaring konden opdoen met de spanning van optreden als solist of binnen een ensemble. "Dat bleek een gouden greep, want zowel het koor als de solisten lieten horen een prachtige avond te kunnen bieden", aldus voorzitter Peter Knook.
Naast de eigen leden van P&O wordt jaarlijks ook een solist of soliste gevraagd medewerking te verlenen. Dat is op 22 december de sopraan Dieke van Hoften. Zij kwam op de radar van de vereniging doordat ze meedeed aan de auditie voor de rol van Carmen in de gelijknamige musical, die vorige maand met veel succes op de planken is gezet.

Prachtige stem

Voor de rol van Carmen is echter een mezzosopraan de stemsoort die daar het meest geschikt voor is. Knook: "En Dieke is zo'n mezzosopraan. Zij viel tijdens de auditie op door haar prachtige stem. Daardoor is de nu uitgenodigd deel te nemen aan het kerstconcert".
Samenzang

Het optreden krijgt een extra dimensie doordat het podium op kerstfeestelijke wijze wordt aangekleed. Tevens is het traditie dat er volop ruimte is voor samenzang. Dirigent is Harrie Buijs en aan de piano zit Carla Braan. De toegang is € 12,50.
Voor meer informatie kijk op www.operetteverenigingpurmerendenomstreken.nl

Meer berichten