Beurs voor aanstaande ICT'ers - PurmerValley vormt P3 tijdens Purmerend-Werkt om

  Nieuws
Het pop- en cultuurpodium wordt omgetoverd tot walhalla voor de ICT'er. (Foto: aangeleverd)
Het pop- en cultuurpodium wordt omgetoverd tot walhalla voor de ICT'er. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Stichting PurmerValley organiseert zondag 27 januari, tijdens de manifestatie Purmerend-Werkt, de PurmerValley Experience. Pop- en cultuurpodium P3 wordt omgevormd tot ICT walhalla. Aan ICT gerelateerde bedrijven presenteren aan jongeren de nieuwste ontwikkelingen door middel van spectaculaire demonstraties en workshops.
Scholieren met interesse in ICT en werkzoekende professionals zijn tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom in P3 om kennis te maken met online toepassingen zoals cloud/hosting, applicatieontwikkeling en online marketing. Ook de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd, zoals VR-simulatoren, robotica, drones, E-Sports simulatoren, een green screen, (online) communicatie en marketing en 3D animatie.
Naast het opdoen van kennis en inspiratie is er volop de mogelijkheid om te netwerken. Tientallen lokale ICT bedrijven staan namelijk op de beursvloer om de toekomstig professionals te ontmoeten. Naast alle inspiratie en informatie zorgen DJ’s voor de juiste vibe.

Inspireren

De experience in P3 is een initiatief van Stichting PurmerValley, een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, overheid en (ICT) bedrijven. De experience draagt eraan bij dat jongeren geïnspireerd worden om te kiezen voor een opleiding op het gebied van ICT. Zo wordt het verschil tussen de vraag naar goed opgeleide en talentvolle ICT’ers en het aanbod daarvan verkleind.
Route door stad

De Purmervalley Experience is een onderdeel van Purmerend-Werkt. Naast de experience vinden in de binnenstad van Purmerend allerlei activiteiten plaats waarbij regionale bedrijven en opleidingen zich presenteren. Deelnemers volgen door middel van opdrachten een route door de stad langs de aanwezige stands, winkels en horeca.
Een uitgebreid programma en meer informatie over Purmerend Werkt via: www.purmerend-werkt.nl.

Meer berichten