Purmerendse Nynke van Zwol in Amerikaans kunstboek

  Nieuws

PURMEREND - Eén van de tekeningen van de Purmerendse kunstenaar Nynke van Zwol is opgenomen in editie 8 van ‘Strokes of Genius, The Best of Drawing’, een toonaangevend Amerikaans kunstboek dat jaarlijks wordt uitgegeven.
Van Zwol had haar werk aangemeld voor de wedstrijd die de redactie van het boek elk jaar uitschrijft om de beste tekenaars te selecteren. Tot haar verbazing werd haar werk uitgekozen. “Ik was de wedstrijd eigenlijk alweer helemaal vergeten. Het duurde maanden voordat ik iets hoorde. Maar toen ik een mailtje kreeg dat ik een plek in het boek had gewonnen, was ik natuurlijk heel trots,” zegt de Purmerendse.
Het schilderij dat in het boek staat, is ‘Micro Desire 2 (Antarctic Krill)’, een tekening van een kleine garnaal die in de zeeën rond de Zuidpool leeft. “Het thema van het boek is ‘expressive texture’, textuuruitdrukking. Mijn garnaaltje is transparant en glad. Het leek me goed bij de insteek van de wedstrijd te passen en dat klopte dus ook,” adus de kunstenaar.
Het is de bekroning op een serie werken die Van Zwol maakte voor haar afstuderen in 2015 aan de Wackers kunstacademie, waarin ze zeedieren en zeezichten tekende en schilderde. Het boek wordt alleen in Amerika uitgegeven, maar is wel te bestellen via Amazon. Ook op de website van Van Zwol, www.nynkevanzwol.com, is het boek te vinden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten