Brievenbuis van bewoners en medewerkers van een verzorgingshuis.
Brievenbuis van bewoners en medewerkers van een verzorgingshuis. (Foto: Ria Kee)

Beseffen hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn

REGIO - Met de aanscherping van de extra maatregelen tegen het Coronavirus krijgen leerplichtige kinderen noodgedwongen twee extra maanden thuisonderwijs. Er zijn ouders die het goed in de vingers hebben en ouders die hun handen eraan vol hebben en amper aan hun eigen werkzaamheden toekomen. Juffen en meesters versturen per mail de lesstof. Sommige stoppen daar een extra creatieve opdracht bij.

Een paar juffen van groep 8 bedachten een opdracht om de ouderen die de komende tijd minder of geen bezoek mogen ontvangen een kaartje te sturen. En deze juffen zijn niet de enigen met een goed idee. Er zijn de afgelopen week heel veel sociale initiatieven van de grond gekomen. Iedereen beseft nu extra goed hoe kwetsbaar we allemaal zijn en hoe hard we elkaar nodig hebben om te kunnen blijven functioneren, én daarbij gezond en gelukkig te zijn!

Brief van juf Nicole van groep 8

Lieverds,

Hier een foto van de eerste lichting kaartjes, die ik straks ga brengen naar de mevrouw van de senioren vereniging. Wat is het leuk om te zien wat jullie gemaakt hebben! Het is echt hartverwarmend. En zo zullen de mensen die ze gaan ontvangen zich ook voelen! Deze week mogen er zeker nog kaartjes geschreven worden en volgende week ook nog wel. Dus ... als je het leuk vindt en/of er nog niet aan toe gekomen bent ... graag! Het is echt leuk om te doen als je ermee bezig bent, en een bestaand kaartje mag natuurlijk ook, met een leuke gezellige lieve tekst erop. Het voelt goed om mensen blij te maken, toch? Vergeten jullie de postzegel niet en de ruimte voor het adres ... (mocht je echter geen postzegel meer over hebben, dan doe ik er eentje op oké?).

Veel groetjes en succes weer!

juf Nicole

Ook een sociale actie in jou woonplaats aan het organiseren? Tip de redactie

Redactie
Meer berichten