Vitality club nu ook in Schagen

Algemeen
Vitality club nu ook in Schagen.
Vitality club nu ook in Schagen. (Foto: Hanke Prijs)

SCHAGEN - Na het succes van de Vitality Club in Leiden gaat ook in Schagen een club van start. Elke week op woensdag komen 50-plussers bijeen op het handbalveld aan de Zuiderweg 2. Een van de doelen: word fit en maak vrienden. Team Sportservice ondersteunt deze Vitality Club in Schagen. 

Senioren worden fit en maken vrienden

Marjolein Hagen is de coördinator vanuit Team Sportservice: “Een Vitality Club is bedoeld voor ouderen om elkaar te motiveren gezamenlijk dagelijks te bewegen. Zodat je gezonder en gelukkiger oud kunt worden.” Maar er is meer volgens de buurtsportcoach: “Naast de gezondheidswinst die een uur bewegen per dag al oplevert, wordt het sociale aspect ook ontzettend gewaardeerd door de deelnemers.”

Matig intensieve oefeningen

Elke woensdag zijn 50-plussers om 9.00 uur welkom om onder begeleiding van een vrijwillige coach op het handbalveld aan de Zuiderweg 2 te bewegen. Marjolein Hagen licht toe: “De oefeningen zijn matig intensief en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd. Er worden geen hoge kosten gevraagd. Voor 1 euro per week, ongeacht het aantal keer per week, kun je meedoen. Deze kosten zijn bedoeld voor de aanschaf van materiaal.”

Woensdag 30 september komen de 50-plussers voor de eerste keer bij elkaar. Deelname is vrijblijvend en aanmelden is niet noodzakelijk. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon: mhagen@teamsportservice.nl of bel 0224-214774.