Kuntweekend bij Oldskoel

Algemeen
Werk van schilder/tekenaar Martin Kemp uit Burgerbrug.
Werk van schilder/tekenaar Martin Kemp uit Burgerbrug. (Foto: Martin Kemp)

BURGERBRUG – Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt het jaarlijkse Kunstweekend van Oldskoel in Burgerbrug plaats. In de verschillende ruimtes van het voormalige schoolgebouw laten kunstenaars uit Burgerbrug en omstreken een weekend lang hun werk zien. Voor kinderen is er op zaterdag poppentheater Belletje Sterk. OldSkoel is op beide dagen geopend van 10:30 – 17:00 uur. De toegang is geheel gratis.

De exposerende kunstenaars zijn in willekeurige volgorde: Martin Kemp (tekeningen & schilderijen), Marlies Musch ClipnGlue (collages), Kim Amerika (fotografie), Marie-José van Lent (fotografie), Jan Bekker (schilderijen), Gerda van der Eng (keramiek), Ada de Haan (schilderijen), Pieter Krom (houtkunst) en Johnny Hollenberg (lampen).

Poppentheater vanaf 2 jaar

Op zaterdag 26 juni geeft poppentheater Belletje Sterk om 11:00 en 15:00 uur de voorstelling ‘Kamperen bij de Koning’ voor iedereen vanaf 2 jaar.

Brocante en meer

De brocante is het hele weekend open. In de winkel zijn naast serviezen en vazen ook prachtige lampen en kasten te koop. In de ruimte van Jessica Heetebrij is behalve kunst het gehele weekend tweedekanskleding te koop en er is koffie/thee met taart. Een deel van de opbrengst van de kleding gaat naar het goede doel.

Schilderworkshop

Kunstschilder Jan Bekker geeft op zaterdag een workshop ‘Stilleven schilderen’. De workshop duurt van 13.00 – 15.00 uur, de kosten zijn 15 euro p.p. Opgeven via janb.kunst@gmail.com.

De OldSkoel aan de Grote Sloot 116a in Burgerbrug is op 26 en 27 juni geopend van 10:30 - 17:00 uur. Entree is gratis. Voor meer informatie zie www.oldskoel.nl/kunstweekend2021.