Vierdaags filmfestival van De Luxe - Schager Filmtheater viert veertigjarig jubileum

  Nieuws
Filmtheater De Luxe viert het veertigjarig bestaan met een filmfestival in M18. (Foto: Jolanda Jacobs)
Filmtheater De Luxe viert het veertigjarig bestaan met een filmfestival in M18. (Foto: Jolanda Jacobs) (rodi.nl)

SCHAGEN - Filmtheater De Luxe viert haar veertigjarig jubileum met een vierdaags filmfestival dat donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober plaats vindt in het Scagontheater in M18 aan Torenstraat 1B in Schagen. Het festivalprogramma omvat zes voorstellingen. Twee van de te vertonen films werden in de door het huidige filmpubliek van De Luxe gekozen: een 'klassieker' en een niet eerder in het filmtheater vertoonde recent uitgebrachte film. Daarnaast zijn er twee muziekdocumentaires te zien.
Howards End (1992) is donderdagavond 11 oktober te zien om 20.00 uur, na de opening van het filmfestival om 19.30 uur. Deze film is de keuze van het publiek en gaat over een dame uit de Britse middenklasse die haar huis uit moet en zodoende een huwelijksaanzoek van een rijke zakenman aanvaardt. Stijlvol portret van de Engelse standenmaatschappij rond 1910 met onder andere Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave en Emma Thompson. Naar de roman van E.M. Foster.

Fellini

Otto e Mezzo (8,5) draait vrijdagavond 12 oktober en is de keuze van De Luxe-medewerkers. Aanvang film 20.00 uur. Fellini’s meesterwerk over een regisseur met een writer’s block. De titel verwijst naar de zeven films die Fellini ervoor maakte. Het 'halfje' staat voor één van de drie korte films die hij samen met Visconti en de Sica maakte en samensmeedde tot Boccaaccio ’70.
Ballet

Zaterdag 13 oktober zijn er maar liefst drie vertoningen te zien in De Luxe. De muziekdocumentaire Canto bijt om 14.00 uur het spits af en gaat over de invloed van Canto Ostinato op mensen. Dansers van Pardans van Balletschool Schagen dansen vooraf op een fragment uit Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. Klanken van Oorsprong draait om 16.00 uur en 20.00 uur. Artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond vertellen en het publiek hoort hun muziek. Onder andere The Blue Diamonds, Boudewijn de Groot, The Eastern Aces, The Tielman Brothers komen aan bod. Tevens gaat het over de impact van de politionele acties in Indonesië op het leven van hun ouders en daarmee op hen. Na afloop kan het publiek vragen stellen aan regisseuse Hetty Naaijkens.
Virtuoos

A Gentle Creature sluit zondagmiddag 14 oktober het filmfestival af om 14.00 uur. Een keuze van het publiek en dit virtuoze drama is geïnspireerd op het gelijknamige verhaal van Dostojevski. Een vrouw ontvangt een pakketje als onbestelbaar retour. Het was gericht aan haar man in de gevangenis in Siberië. Ze zet alles op alles om het bij hem te bezorgen en hem te spreken.
Kaartverkoop via de www.filmtheaterdeluxe.nl. of aan de zaal, mits de voorstelling niet is uitverkocht. Speciale festivaltoegangsprijs € 6,-.

Meer berichten