Koninklijke onderscheidingen Stede Broec

Algemeen
Onderschedingen vandaag voor aan Chris Oud uit Lutjebroek en Henk Vriend uit Enkhuizen.
Onderschedingen vandaag voor aan Chris Oud uit Lutjebroek en Henk Vriend uit Enkhuizen. Foto: Archief

STEDE BROEC / ENKHUIZEN - Burgemeester Wortelboer reikte maandagochtend twee koninklijke onderscheidingen uit door bij de decorandi langs te gaan en buiten op de stoep of in de tuin de onderscheiding uit te reiken. De burgemeester reikte onderschedingen uit aan Chris Oud uit Lutjebroek en Henk Vriend uit Enkhuizen.

Beide heren zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau en ontvingen hun lintje vanwege hun uitgebreide vrijwilligerswerk. 

Chris Oud onderscheiding

Chris Oud kreeg de onderscheiding vanwege zijn werkzaamheden voor voetbalvereniging Zouaven, scouting Bovenkarspel en VNB en zijn functie als koster bij de parochie Heilige Nicolaas in Lutjebroek.

Henk Vriend onderscheiding

Henk Vriend ontving de onderscheiding van wege zijn vrijwilligerswerk voor muziekvereniging Crescendo en stichting Pampus in Bovenkarspel. Henk Vriend woont weliswaar net over de grens in Enkhuizen, maar omdat zijn vrijwillige activiteiten geheel zijn gericht op Stede Broec is ervoor gekozen om de uitreiking door de burgemeester van Stede Broec te laten doen, uiteraard met goedkeuring van de burgemeester van Enkhuizen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda