Zoon vindt vader na 50 jaar

Algemeen
De cover van het boek.
De cover van het boek. (Foto: Aangeleverd)

REGIO/HEEMSKERK - Hoe belangrijk is het om te weten wie je vader is? Voor Heemskerker Peter van Breemen heel belangrijk. Hij heeft er zelfs een ontroerend boek over geschreven: ‘Vader Onbekend’.

Heemskerker Peter van Breemen beschrijft ontroerende zoektocht

Peter zag maar liefst twee keer in het televisieprogramma DNA Onbekend hoe Caroline Tensen de envelop met de uitslag van het DNA onderzoek openmaakte en kreeg beide keren te horen dat er geen match was. “Daar was ik kapot van. Maar ik kon niet opgeven. Ik moest blijven zoeken,” vertelt hij. “Mijn moeder wilde er niet over praten. Ze heeft tot de dag van vandaag gezwegen en zwijgt nog steeds.”

In ‘Vader Onbekend’ beschrijft hij op boeiende en intrigerende wijze over de strijd die hij heeft moeten leveren om erachter te komen wie zijn vader is. Citaten uit het boek:

‘Wat is er gebeurd? Is dit het antwoord wat ik had verwacht? Is dit alsnog een nieuw begin van een lange zoektocht naar mijn vader? Ik kan alleen maar huilen. Iedereen komt naar mij toe; wil me omhelzen en steunen. Ik begrijp het niet. De geluidsman haalt de zender van me af. Eigenlijk wil ik maar een ding: weg van hier. Verdwijnen, nooit meer iemand zien. Weg, weg, weg.’

‘Vader Onbekend’ is een zoektocht van vijftig jaar met een resultaat dat geen lezer onberoerd zal laten. Caroline Tensen over ‘Vader Onbekend’: “Ik vind het ongelooflijk dapper dat Peter is doorgegaan met zijn zoektocht. Wat een aangrijpend verhaal en wat een blij resultaat.”

Het boek bevat ook een toegankelijke en uitgebreide handleiding voor iedereen die zelf aan de slag wil met dna-sites en stamboomonderzoek.

‘Vader Onbekend’ is te koop via elke (internet)boekhandel en kost € 17,95.