Appartementen M’DAM vanaf 18 augustus in verhuur via Woonmatch Waterland

Algemeen
In het hart van Monnickendam worden twintig houten sociale huurappartementen  gerealiseerd.
In het hart van Monnickendam worden twintig houten sociale huurappartementen gerealiseerd. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - In het hart van Monnickendam worden twintig houten sociale huurappartementen  gerealiseerd. De appartementen zijn volledig opgebouwd uit hout en kenmerken zich door een op-en-top gezond binnenklimaat. Vanaf woensdag 18 augustus kunnen starters, senioren en regulier woningzoekenden reageren via Woonmatch Waterland. Voor alle appartementen geldt voorrang voor de inwoners van de gemeente Waterland of huurders die een woning achterlaten. 

De volledig houten wanden en het plafond zorgen in het appartement voor een aangenaam binnenklimaat en kunnen niet bewerkt worden. De woning is dan ook qua wandafdeling helemaal af. Deze houtlook heeft een belangrijke functie; de woning ademt. 

De woningen hebben een EnergiePrestatieCoëfficient (EPC) van 0,0. Dat wordt bereikt door een combinatie van goede luchtdichtheid, hoge isolatiewaarden, een luchtwarmtepomp in elk appartement en een dak dat volledig is belegd met zonnepanelen.

Grootte en huurprijs appartementen M’DAM

De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 73 m2. De netto huurprijzen van de appartementen liggen op € 633,00 excl. servicekosten.

Voorrang voor starters en senioren 

De appartementen worden met voorrang toegewezen aan twee doelgroepen: vijf appartementen voor senioren van 65 jaar en ouder en vijf appartementen voor starters. Tien appartementen worden aangeboden aan regulier woningzoekenden. Voor alle appartementen geldt voorrang voor de inwoners van de gemeente Waterland of huurders die een woning achterlaten. Naar verwachting worden de appartementen in november 2021 opgeleverd.

Reageren op appartementen M’DAM

U kunt reageren op deze woningen van 18 tot en met 24 augustus 2021 via www.woonmatchwaterland.nl

Interieurschets appartement M'DAM in Monnickendam.