Zaanse strijd om live-shows

Nieuws

ZAANDAM - Cristina, Brendely, Esmee en Rumeena uit Zaandam strijden zondag 13 april om een van de acht plekken van de live-shows van het AVRO Junior Songfestival die in september gaan plaatsvinden en worden uitgezonden op Zapp/Nederland 3.
Een vakjury, bestaande uit zanger Charly Luske, producer Diggy Dex en singer/songwriter Krystl zullen de nummers van de in totaal 33 acts, geschreven door kandidaten tussen 10 en 15 jaar beoordelen en vervolgens beslissen welke kinderen door mogen naar de live-shows.
De acht finale acts zullen de komende maanden aan de slag gaan met professionele producers, hun eigen videoclip maken en workshops van diverse bekende artiesten krijgen. De presentatie van de twaalfde editie van het AVRO Junior Songfestival is dit jaar in handen van Jan Smit.
De uiteindelijke winnaar AVRO Junior Songfestival zal Nederland gaan vertegenwoordigen bij Internationale Finale in Malta op 15 november.
Ook dit jaar werkt het AVRO Junior Songfestival samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de liveshows worden geschonken aan dit goede doel.