Alle derby’s op zaterdagavond

Sport
Drukte in 16 meter gebied
Drukte in 16 meter gebied (Foto: RodiMedia/KK)

ZAANDAM - De derby tussen RCZ en WSV30 werd eerder dit seizoen al op zaterdag gespeeld (0-1 winst Racers) en ook de terugwedstrijd eindigde op zaterdagavond in een 0-1 winst voor de bezoekers. Dat geschiedde onder grote belangstelling en dat maakte dat menigeen rondliep met het idee alle derby’s in het vervolg op de zaterdagavond te spelen.  

 De Wormers behaalden die winst met tien man want Joes Rozemeijer kreeg na ruim een half uur spelen een rode kaart voor een overtreding op Merijn Pals. Die kaart werd door menig Wormer betwist waar arbiter Boudazdaz geen moment twijfelde.  

Voorafgaand aan het duel werd er gewikt en gewogen. De gasten moesten winnen om aansluiting in de top te behouden waar de gastheer zich moest ontworstelen aan het degradatiespook. Beide trainers lieten in de aanloop al weken dat hun teams er klaar voor waren. Dat leverde een interessant duel op waarin de krachtsverschillen niet zo groot waren als op de ranglijst lijkt. 

In de pauze werd het kunstlicht ontstoken. De wedstrijd moest vanwege een ‘incompleet’ hoofdveld verplaatst worden. De krijtlijnen konden vrijdag niet getrokken worden, de grasmaaier bleek halverwege zijn ronde zonder diesel te staan en niemand die dat zaterdags kon herstellen.  

In het felle licht gingen beide teams verder. De Wormers deden dat het vaardigst. Een uitbraak na vier minuten spelen werd door Roy Kleij beheerst tot de 0-1 omgebouwd. Waar RCZ probeerden de bakens te verzetten waren het de Wormers die aan de 0-2 roken, maar niet tot scoren kwamen. 

De in groten getale aanwezige Wormer supporters hebben de tocht huiswaarts in opgewekte stemming volbracht. Voor de Racers wachtte in de altijd gezellige kantine twee artiesten en wat goudgele verrassingen. Sinds kort kan er bij de Racers ook via de pin afgerekend worden. Volgens velen een cultuurschok. De nederlaag zal door het gros van de aanwezigen snel verwerkt zijn waar de selectie ongetwijfeld meer moeite zullen hebben gehad met het aanvaarden van deze nederlaag. 

Donderdagavond ontvangt WSV’30 als nr 4 de nr 8 VSV terwijl RCZ (nr 12) zondag op bezoek gaat bij Alliance’22 (nr 10). Voor beide Zaanse teams is winst meer dan welkom.