Maandelijks doen zo'n honderd werkzoekende vijftigplussers nieuwe energie en ideeën op bij Netwerkcafé Zaanstad(Foto: aangeleverd)

Wethouder Songül Mutluer opent Netwerkcafé Zaanstad

ZAANSTAD - Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt vinden vijftigplussers die hun baan kwijt zijn, nog steeds moeilijk nieuw werk. Een groep vijftigplussers heeft daarom de handen ineengeslagen. Elke maand organiseren zij Netwerkcafé Zaanstad, een bijeenkomst met zo'n honderd mensen om samen de weg naar werk te vinden. Op vrijdag 17 januari gaat het over Gewoon dóen.

Deelnemers uit de wijde omgeving van Zaanstad zijn vrijdagochtend welkom in het Zaantheater in Zaandam. De bijeenkomst wordt ingeleid door wethouder Songül Mutluer: "In Zaanstad vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Maar dóen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms moet je daarvoor uit je comfort zone komen." Haar belangrijkst tip vooraf: "Doe het zelf, maar doe het niet alleen."

Daarmee kunnen de deelnemers meteen na de inleiding aan de slag in zes workshops. De workshops gaan over: hoe je jouw netwerk voor jou laat werken en hoe je LinkedIn daarbij inzet, de manier waarop je jouw kennis en vaardigheden het beste in je CV kunt weergeven, hoe je je eigen gedrag kunt begrijpen en bijsturen om verder te komen, hoe je ook op latere leeftijd nog kunt overstappen naar een andere branche, hoe je het beste uit de verf komt in een sollicitatiegesprek, en hoe je afscheid kunt nemen van gedachten en overtuigingen die jou belemmeren om te gaan doen wat nodig is.

Netwerken

Onderdeel van het programma is natuurlijk ook netwerken, want langs die weg kom je als vijftigplusser het beste aan tafel bij een werkgever. Inloop 09.00, start 09.30, einde 13.00 uur. Het programma is te zien op NetwerkcafeZaanstad.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Deelname is gratis.

Meer berichten