Tweede druk biografie Harry Slinger

Nieuws
Westzaner Harry Slinger en zijn biograaf Edwin Gitsels.
Westzaner Harry Slinger en zijn biograaf Edwin Gitsels. (Foto: Robert Gort Fotografie)

WESTZAAN - Tijdens de recent gehouden feestelijke boekpresentatie van de biografie van Harry Slinger Je loog tegen mij kondigde biograaf Edwin Gitsels aan dat een tweede druk al in de maak is. In aanwezigheid van honderden fans, collega muzikanten en BN’ers werd Slinger in het zonnetje gezet. Biograaf Gitsels speelde zelf jarenlang bij Drukwerk en maakte het verhaal deels van dichtbij mee. 

Voor het boek sprak de auteur niet alleen tientallen uren met Slinger zelf, maar ook met zijn vrouw Marijke, zijn kinderen, (oud) bandleden en vele anderen. In december 1981 was de Amsterdamse band Drukwerk in één klap wereldberoemd in Nederland dankzij de megahit Je loog tegen mij. Wekenlang stonden Harry Slinger en zijn band op nummer 1, scoorden nog tien hits op rij, traden 120 keer per jaar op en openden hun eigen Café Drukwerk in hartje Amsterdam. En toen begon de ellende.

Grote beerput

Op het hoogtepunt van het succes bleek Drukwerk diep in de schulden te zitten. Onbetaalde rekeningen, verdwenen omzet, het was één grote beerput. Slinger ging op onderzoek uit, werd ernstig bedreigd en moest zelfs onderduiken. Wie zat er achter deze puinhoop? Wie loog tegen hem? Voor het eerst doet Slinger in deze openhartige biografie het hele verhaal uit de doeken. Ook vertelt hij over het kampsyndroom van zijn vader, hoe de vriendin van zijn toetsenman zijn vrouw werd, waarom hij zijn oudste dochter dertig jaar lang niet sprak en hoe hij heeft gevochten om zijn hoofd boven water te houden.

 Je loog tegen mij. Harry Slinger, de biografie kost € 24,95.

Afbeelding