De Veldmuis weer open

Algemeen
Wijkboerderij De Veldmuis is weer open vanaf 1 juli.
Wijkboerderij De Veldmuis is weer open vanaf 1 juli. Foto: aangeleverd

ZAANDAM - Sinds half maart is Wijkboerderij De Veldmuis, Ilpendamstraat 38 in Zaandam, gesloten geweest voor bezoek in verband met corona. Inmiddels zijn de overheidsmaatregelen versoepeld en heeft De Veldmuis maatregelen kunnen treffen. Een protocol voor heropening is ontwikkeld en goedgekeurd. Per 1 juli gaat De Veldmuis weer open. 

Wel zijn de openingstijden nog aangepast: dinsdag van 9.00 tot 13.00 uur, woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Toiletten dicht

Wijkboerderij De Veldmuis vindt de veiligheid van vrijwilligers en bezoekers van het grootste belang. Op elk van de genoemde dagdelen zal daarom een corona-medewerker aanwezig om de maatregelen te handhaven. Daarnaast is nog niet alles open. De toiletten zijn nog niet toegankelijk en bezoekers wordt vriendelijk gevraagd om als het kan thuis naar het toilet te gaan. Het theehuis zal ook vooralsnog niet open zijn. Tevens is er nog geen mogelijkheid tot bezoeken van de stallen. 

Speeltuin ook open

Het buitenterrein wordt op eerder genoemde tijden opengesteld en ook de speeltuin is weer toegankelijk. De dieren kunnen tevens worden geaaid, want zij kunnen het virus niet overdragen. Dus men kan elkaar weer ontmoeten op de Wijkboerderij en kinderen kunnen zich weer vermaken in de speeltuin.

Volwassen bezoekers vragen we om 1,5 meter afstand te houden van mensen die niet behoren tot hun huishouden. Tevens vragen we mensen die last hebben van verkoudheids- of griepklachten om niet naar de boerderij te komen. Op verschillende plekken zijn handontsmettingsstations ingericht.