Wilhelminapark wordt ‘Woordenpark’

Algemeen
Ook de Zaans/Italiaanse verhalenverteller Giovanni Masetti is present in het Woorden/Wilhelminapark.
Ook de Zaans/Italiaanse verhalenverteller Giovanni Masetti is present in het Woorden/Wilhelminapark. Foto: aangeleverd

WORMERVEER - Onder het motto ‘vind woorden waar je ze niet verwacht’ tovert de stichting ZPINK zondag 20 september het Wilhelminapark in Wormerveer om tot een Woordenpark. Van 14.00 tot 17.00 kan de bezoeker al wandelend kennismaken met woordkunst in allerlei vormen: verhalend, dichtend, zingend, lezend, spelend, schrijvend.

Vlakbij de muziektent klinken woorden met muziek – variërend van rap tot lieve liedjes - van Dion&Haas, Vosvoor en Zuensei. Vertellers als Jacob Passander, Oscar Plomp, Sybe Dijkstra, Giovanni Masetti . brengen een eigen tent mee, waarin ze verhalen delen. Een poëtische reis door het park is mogelijk met dichteres en liedjesschrijfster Joke Kaviaar. Van achter of uit de bomen kunnen zomaar dichters en gedichten verschijnen; veelal uit Zaanstad. Leerlingen van Theatermijn brengen hun zelfgeschreven teksten theatraal tot leven.

Woordkunst om te doen

Er zijn verschillende activiteiten waar men aan mee kunt doen. Bij de FluXus PoëzieWerkplaats is een rijmspel te spelen. Stadsdichter Ellis van Atten neemt een kar vol woorden mee om zinnen mee te bouwen. Er is een meeschrijfgedicht en Kees Jan Sierhuis geeft een workshop gedichten voordragen.

Woordkunst om te lezen is er ook natuurlijk. Wie zelf een boek of bundel heeft uitgebracht, kan die komen verkopen. En wie een boek uit heeft, kan die komen ruilen voor een andere bij de ruiltafel. Ook zullen er KinderZwerfboeken te vinden zijn.

“Woordkunst in beweging, dus! Precies wat organisator Stichting ZPINK wil bereiken. Vanaf 17 september is er meer programma-informatie te vinden op de website van ZPINK.” 

Toegang: gratis. De kiosk met versnaperingen is geopend. Meer info: www.zpink.nl. Wat te vragen, overleggen of meedoen? Mail dan woordkunst@zpink.nl