Nieuw boek Carla Vermaat

Algemeen
De omslag van Als een blad in de wind.
De omslag van Als een blad in de wind. Foto: aangeleverd

WORMERVEER - “Een paar jaar geleden was ik in een plaatsje aan de kust van Californië dat me erg aansprak. Ik had er wel zo voor langere tijd kunnen neerstrijken”, aldus schrijfster Carla Vermaat die geboren is in Wormerveer. Haar nieuwste boek, Als een blad in de wind, speelt zich af in Californië.

“Toen mijn reisplannen dit voorjaar vanwege Covid-19 in het honderd liepen, vond ik mezelf in de gelukkige omstandigheid dat ik samen met mijn fictieve hoofdpersonen kon reizen waar ik maar wilde. Ik kon aan mijn bureau gaan zitten met de gedachte: ik ga hier even weg, ik ga een poosje naar Californië. Zo schreef ik Als een blad in de wind.”

De liefde voor deze plek ging zelfs zo ver dat ze al een vervolg geschreven heeft. “Als een blad in de wind was zo snel klaar dat ik er maar meteen een soort vervolg op schreef. Ik was nog niet klaar met reizen. Ik wilde nog niet terug naar huis! ”

Vermaat schrijft afwisselend misdaad- en liefdesromans. “Misschien om een beetje balans te vinden tussen ‘goed en kwaad’. Als een blad in de wind is echt een liefdesroman.”

De nieuwe familieroman Als een blad in de wind heeft ISBN nummer 978-90-8660-423-4 en kost € 18.50.