Via livestream in gesprek met Mona Keijzer en Eveline Tijmstra

Algemeen
Eveline Tijmstra en Mona Keijzer gaan zaterdag in op belangrijke thema's in deze regio.
Eveline Tijmstra en Mona Keijzer gaan zaterdag in op belangrijke thema's in deze regio.

REGIO - Belangstellenden kunnen aanstaande zaterdag 13 maart via een livestream het gesprek aangaan met Eveline Tijmstra en Mona Keijzer, de CDA-kandidates uit deze regio. Het digitale event vindt plaats tussen 10.00 en 11.00 uur en komt vanuit H20 , de grootste esport campus uit Europa. De presentatie is in handen van Mick Smits. 

Keijzer en Tijmstra gaan in een informele setting in op voor de regio Zaanstreek-Waterland belangrijke thema’s. Hierbij valt te denken aan jeugd & ouderenzorg, woningbouw, regionale economie & toerisme, energietransitie, glasvezel in het buitengebied. Beiden staan op de kieslijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. Beide politica worden tijdens de uitzending stevig aan de tand gevoeld door Mick Smits, onder meer bekend van RTV Purmerend.

Mona Keijzer studeerde Nederlands recht en bestuurskunde. Na verschillende wethouderschappen, onder andere in Purmerend, trad zij in 2012 toe tot de Tweede Kamer. Vanaf 2017 is zij staatssecretaris voor Economische Zaken en Klimaat. Ze is verantwoordelijk voor het Midden-en Kleinbedrijf, ondernemerschap, start- en scale-up beleid, mededingingsbeleid, consumentenzaken, post, ruimtevaart, innovatie en topsectoren, telecom en regiobeleid zoals voor de regio Zaanstreek-Waterland. Mona: “Dat zijn portefeuilles die iedere Nederlander aangaan. Iedereen is consument, en 7 op de 10 Nederlanders hebben een baan binnen een MKB-bedrijf. Zij zijn het fundament van onze economie.

Eveline Tijmstra heeft Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na jaren gewerkt te hebben als adviseur op het brede sociale domein is zij in 2016 wethouder geworden in Purmerend. Haar inspiratie voor de politiek vormen de verhalen van inwoners uit deze regio. Eveline: “Dit jaar hebben we gemerkt hoe we elkaar kunnen missen als dichtbij door corona niet meer kan. Iedereen heeft behoefte aan gewoon contact, ondersteuning, hulp en gezelschap. Vol overtuiging zet ik mij in voor een samenleving waarin we naar elkaar omzien en waar iedereen meetelt.

De livestream van zaterdag is te volgen via de link https://www.youtube.com/channel/UCMBQA2NOXSf7lNCHZ6AQvCw/featured